GÜNDEM

CAROUSEL, SIFIR ATIK BELGESİ’YLE GELECEĞE DEĞER KATTI

Carousel Alışveriş ve Yaşam Merkezi, gelecek nesillere daha temiz ve yaşanabilir bir çevre bırakılması ve ekonomiye katma değer sağlanması için önemli çalışmalara imza atmaya devam ediyor. Doğal kaynakların sağlıklı ve verimli biçimde kullanılması, atıkların yönetim altına alınması, azaltılması ve ayrıştırılarak geri kazanılması kapsamında çalışmalar yapan Carousel, “Sıfır Atık Belgesi” almaya hak kazandı.

“Sıfır Atık Yönetmeliği” hammadde ve doğal kaynakların etkin yönetim ve sürdürülebilir kalkınma ilkeleri doğrultusunda atık yönetimi süreçlerinde çevre ve insan sağlığının ve tüm kaynakların korunmasını hedefliyor. Carousel, bu yönetmelik çerçevesinde Sıfır Atık Yönetim Sistemi’ni kurarak, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nca verilen “Sıfır Atık Belgesi” ile çalışmalarını tescilledi.

Atıkların geri kazanılması ve doğal kaynakların verimli bir şekilde kullanılmasının çevre için önemli olduğunun üzerinde duran Carousel İcra Kurulu Üyesi Orhan Demir; “Gelecek nesillere daha yaşanılır bir dünya bırakmak için doğal kaynakların verimli kullanılması, atık oluşumunun önlenmesi, kontrol altına alınması ve atıkların geri kazanımını sağlamak adına çalışmalarımız devam edecektir. Doğa ve çevre konusunda yaptığımız çalışmalar ile örnek bir AVM olmaya devam edeceğiz.” dedi.

Bir yanıt yazın

× Bize Ulaşın!