GÜNDEM

BİZİMKİSİ MEMLEKET MESELESİ

  1. Yüzyıl yaşlı gezegenimize iyi şeyler getirmediği gibi, felaketler eksik olmuyor insanoğlunun başından.

Yüzyılın başında, insan eli ile, yani dünyanın süper güçlerinin yeni geliştirdikleri teknoloji ürünü silahlarını ortadoğunun masun çocuklarını öldürerek test etmeleri henüz son bulmamışken, bunun yükünü taşımaya çalışan Türkiye, şimdi de doğal afetlerle imtihan ediliyor.

Coğrafyamızın doğu Karadeniz kesiminde yer alan Artvin ilinde başlayan sel felaketini, önce Antalya, sonra da 40-50 ilimize sıçrayan/ sıçratılan orman yangınları ile henüz baş edilmemişken, bu kez de, batı Karadeniz’de yer alan Sinop, Kastamonu ve Bartın’dan gelen sel felaketi ile yandı yüreğimiz.

Afet bölgesinde Halen hasar tespit çalışmaları devam ediyor ve zaman geçtikçe artan can kayıpları yaramızı daha da derinleştirip kanatıyor.

Sinop’ta yaşanan bu felaket göstermiştir ki, her platformda söylenen ” her şey Sinop ve Sinoplu için” sözleri boşa söylenmemiştir. Basta SİNDEF ve SİYAD olmak üzere, büyük- küçük her STK, taşın altına bedenini koyup enkazı kaldırmak için canla başla mücadele etmektedirler.

Söz konusu insanlık olunca memleket meselesi olunca, egolar, şov ve şatafatlı laflar değersizleşiyor.

Başta Istanbul olmak üzere, ülkemizin her bölgesinde bulunan Sinoplular adeta hizmette yarışıyorlar. Işte insan olmak bu, Sinoplu olmak bu.

Nermin Aydın
Sinop Dergisi
Genel Yayın Yönetmeni

Bir yanıt yazın

× Bize Ulaşın!