GÜNDEM

BELEDİYELERİ NASIL KANDIRDILAR ?

Kültür Turu Projesi adı altında gri pasaportla insan kaçakçılığı!

Ankara Emniyet Müdürlüğü, göçmen kaçakçılığı ile mücadele ekiplerinin yürüttüğü bir soruşturma kapsamında bir seyahat acentasının akıl almaz insan kaçakçılığı ortaya çıktı.

Seyahat acentası belediyeleri kullanarak gri pasaport yani hizmet pasaportu çıkarttıkları kişileri yurtdışına götürmek üzerine akıl almaz bir sistem kurdu.

Turizm şirketinde çalışan bir kişi özellikle küçük ilçe belediyelerine giderek kendilerinin bir projeleri olduğunu söyledi ve yurtdışına kültür ve spor amaçlı bazı vatandaşları yurtdışına götürdüklerini belirtti.

Belediyelere sundukları projede tüm masrafların da kendileri tarafından karşılandığını söylediler.

Belediyeden tek istekleri encümen kararı ile gri hizmet pasaportu çıkartmaktı ki, belediyeden güven kazanmak için yine belediyeden bazı kişileri o turlara götürmek istediklerini dile getirdiler.

Onlarca kişi Türkiye’den yurtdışına götürüldü, dönenler sadece belediye çalışanlarıydı. Belediye çalışanları dışında kalanlar ise koronavirüs nedeniyle vize alamadı ya da bazılarının vize alma kriterlerini karşılayamadıkları belirlendi.


Türkiye’ye dönmeyenlerin gri pasaportla gittikleri ülkelerde izlerini kaybettirdikten sonra orada kaçak yollarla çalıştıkları tespit edilirken Ankara’da emniyet ekipleri bunun üzerine harekete geçti ve olayla bağlantısı olan 2’si organizatör 6 kişi tespit edildi.

Ankara merkezli olarak eş zamanlı gerçekleştirilen operasyonda 6 kişi gözaltına alınırken seyahat acentasının farklı belediyelerle de iletişime geçip geçmediği ve bugüne kadar kaç kişiyi yurtdışına gönderdiği tespit edilmeye çalışılıyor.

Olayla ilgili gözaltına alınan 6 kişiden 2 şüpheli tutuklanırken soruşturmanın devam ettiği öğrenildi.

Bir yanıt yazın

× Bize Ulaşın!