GÜNDEM

BAKIRKÖY’ÜN ASAYİŞ VE HUZUR TOPLANTISI YAPILDI

Bakırköy’de ‘Huzur Toplantısı’ gerçekleştirildi. Halkla işbirliğini geliştirmek ve vatandaşların sorunlarına yerinde çözüm bulabilmek için gerçekleştirilen buluşmaya vatandaşlar da yoğun katılım sağladı.


Bakırköy İlçe Emniyet Müdürlüğü tarafından organize edilen ‘Huzur Toplantısı’ gerçekleştirildi. Vatandaşların yoğun katılım sağladığı toplantıya Bakırköy Kaymakamı Nazmi Günlü, Cumhuriyet Başsavcı Vekili Ahmet Yavuz, İlçe Emniyet Müdürü Gürol Dikyol, Belediye Başkan Yardımcısı Bahri Belek katılım sağladı.


Programda ilçe genelindeki suç oranlarına ilişkin bilgiler aktarılırken, vatandaşların soruları da cevaplandırıldı.
Bakırköy İlçe Emniyet Müdürlüğü tarafından organize edilen ‘Huzur Toplantısı’ Yunus Emre Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi. Açılış konuşmaları sonrası Kaymakam Nazmi Günlü ve Emniyet Müdürü Gürol Dikyol vatandaşların sorularını cevapladı.


Programda, geçtiğimiz yıla kıyasla 2021 yılı istatistiklerini paylaşan çiçeği burnunda Bakırköy Emniyet Müdürü Gürol Dikyol, başta uyuşturucu, silah, hırsızlık gibi suçlara ilişkin yürütülen çalışmalar ve neticesinde alınan sonuçları rakamlarla aktardığı bir sunum gerçekleştirdi.
2021 yıllarında Bakırköy’de yaşanan ve emniyeti ilgilendiren tüm konulara ilişkin sunumda, ilçedeki genel durum, kadro ve personel sayısı, ilçedeki olayların içerikleri, ihbar sayısı ve suçlu yakalama sayıları gibi detaylar paylaşıldı.


İlçe Emniyet Müdürü Gürol Dikyol, kişilere karşı işlenen suçlarda yüzde 96, mal varlığına karşı işlenen suçlarda ise yüzde 50 başarı sağlandığını, yıl içinde 704 bin 236 şahsın sorgulandığını, araması olan 4 bin 266 kişinin yakalanarak gerekli işlemlerin yapıldığını, 155 ruhsatsız silahın ele geçirildiğini, günlük kiralama nedeni ile 65 adet mekanın mühürlendiğini, 12 iş yerine kumar nedeni ile işlem yapıldığını, 868 düzensiz göçmenin de, Göç İdaresi’ne teslim edildiğini belirterek, “2021 yılında ilçemizde hiç cinayet vakası yaşanmadı” dedi.


Kapalı Pazar alanı inşaatı nedeniyle Kartaltepe Mahallesi’nin büyük bir kısmına kurulan Cumartesi Pazar alanının güvenliğini sağlamak ve olası kap kaç olaylarının yaşanmaması için devriye ekiplerinin görevlendirildiğini belirten Dikyol, Kartaltepe Karakolu’nun eski yerinde konumlandırılabilmesi için gerekli görüşmelerin devam ettiğini söyledi.


Yaklaşık 3 ay önce İlçe Emniyet Müdürü olarak görevi devir alan Gürol Dikyol, ilçelerindeki suç oranının azaltılması için kaymakamlık, belediye, kamu kurum ve kuruluşları, stk temsilcileri, muhtar ve basın mensuplarıyla sürekli iletim hâlinde olduklarını ifade ederek, huzurun inşasında emeği olan herkese teşekkür etti.


Toplantıda konuşan İlçe Kaymakamı Nazmi Günlü, Bakırköy’de görev yapmaktan çok mutlu olduğunu, ilçedeki kamu kurum ve kuruluşlarıyla uyum içerisinde ve severek çalıştıklarını ifade etti
Huzur Toplantısı, ilçe genelinde yaşanan sorunlar hakkında karşılıklı görüş ve önerilerin alınmasıyla son buldu.

Bir yanıt yazın

× Bize Ulaşın!