YAZARLAR

BAKIRKÖY’ÜM

Bakırköy öyle bir yer ki, ilçemiz değil sanki evimiz gibi. Yıllarınız bu kadar güzel bir ilçede geçerse sanırım başka yerler yabancı gibi geliyor. Herkese nasip olmayan ilçemiz Bakırköy’de o yıllarda her şey çok güzeldi. Trenimiz, plajımız, hava alanımız, toplu taşıma kolaylığımız, yazlık ve kışlık sinemalarımız, futbol sahalarımız, piknik alanlarımız, hipodromumuz, sinema ve tiyatro sanatçılarımız, ünlü futbolcu ve basketbolcularımız hemen hemen her şeyimiz vardı.


24 Eylül 2021 Cuma günü çocukluğumuzdan beri Bakırköy Kartaltepe mahallesinde büyüdüğümüz ve bir çoğumuzun hala orada oturduğu, can arkadaşlarımızla benim de yöneticisi olduğum Bakırköylüler Derneği’nde buluştuk. O yüzümüzdeki mutluluğu, yapılan muhabbeti sizlere anlatmam mümkün değil. İnşallah bu buluşmalarımızı sık sık yapacağız. Ne güzel bir duyguymuş çocukluk ve gençlik yıllarında birlikte olduğun arkadaşlarınla yıllar sonra bir araya gelmek. Tek dileğim inşallah herkes bu duyguyu tadar.


Bakırköy bizim gibi birçok arkadaş gurubundan oluşan mükemmel bir ilçedir. Bizden büyükler, bizden küçükler hemen hemen birçok arkadaş topluluğu hayat şartları ve en son pandemi süresinde kopukluklar yaşadı. Çok eskiden tüm Bakırköy gençliği sahildeki çay bahçelerinde buluşur muhabbet ederdik. Evlendikten sonra ev geçindirme, çoluk çocuğa karışma, aile olma ve mesuliyet duygusu ta ki bizim kuşağın emekli olma dönemine kadar devam etti.


Bu sene Yücespor sahasında yapılan Veteranlar turnuvası bizi 1960’lı, 1970’li yıllara götürdü. Herkes hasret giderdi. Uzun yıllar birbirini görmeyen arkadaşlar orada buluştu. Herkes çok mutluydu. İnşallah 2022 yazında tekrarı nasip olur, bizde tekrar hasret gideririz.


Seviyoruz seni Bakırköy; insana, hayvana, doğaya nasıl aşıksa insanlar biz de sana aşığız. Tatilden ya da uzak bir yerden geldiğimizde incirli köprüsünden Bakırköy’e döndüğümüzde (O civarda oturanlar için) içimize bir ferahlık, özlemin bittiği duygusu geliyor. Tabi ki kim nerede doğup, büyüdüyse onlarda aynı duyguyu orası için yaşıyordur.


Fotoğraf’taki arkadaşlarım : Reha, Mehmet, Yakup,
Muzaffer,Ünal, Aygün, Ender, Deniz,Salim, Harun, Neclet.

Sevgilerinizin hiç azalmadığı nice yıllar olsun.
Kendinize iyi bakın.

Bir yanıt yazın

× Bize Ulaşın!