KÜLTÜR SANAT

BAKIRKÖY’DE TARİH ÇANAK,ÇÖMLEK,ÇİNİ,RESİM İŞTE SANAT

“ Bakırköy’lü sanatseverleri Mine Gür Sanat Atölye’mizin 20 Aralık’ta Yunus Emre Kültür Merkezi’nde Gül Camadan ve Mine Gür eğitmenliğinde öğrencilerimizle yapılan eserlerden oluşan sergimize bekleriz . . .”

SERGİ MUHTEŞEM . . . Sanatçılar eğitimci Gül Camadan ve Mine Gür Öyle güzel Eserler ortaya çıkarmışlar ki . . .
Çini Uygulama ve Desen Tasarımı
•Seramik Elde Biçimlendirme
•Ahşap Boyama
•Dekoratif Boyama
•Çini Suluboya
•Resim
•Porselen Boyama
Eğitimleri veriyorlar ve Halkın katılımı da bir hayli sevindirici . .
Uygulama yaptıkları Çiniler, sanırsın Osmanlıdan kalma İznik Çinileri … Seramik ve Çini üzerine Bezenen Rengarenk desenler Tablo gibi ….
Her birinin bir hikayesi her birinin bir yapılış serüveni var …. Katılım gösteren ziyaretçiler , Bakırköy Meslek Lisesi Öğrencilerinin Müzik dinletisi eşliğinde Bu Harika sergiyi ve eserlerini görme şansına sahip oldu.
Mine Gür Sanat Atölyesi Sanat faaliyetleri hem ilçemiz, hem ilçe halkı adına inanılmaz katkılar sunacak ve bu birkaç satıra sığdırılamayacak kadar da önemli..
Takipçisi olacağız katkılarımız sürecek . . . .


Şimdi …
Serginin Bir Yıldızından bahsedelim . . .
67 Yaşında Bir Öğrenciydi o İstanbul Üniversitesi Kültürel Miras ve Turizm bölümünden yeni Mezun olmuştu . . .
Yüzlerce insan Serginin tamamını geziyordu fakat O Öğrencinin, Bir masa üzerinde hazırladığı Sunum – MİNİ SERGİ- önünde neredeyse izdiham oluşuyordu gece boyunca.
O Öğrenci; Tarihimizin öneminden bahsediyor, Sanatı Sanatçıyı, Sanatın İnsana ve İnsanlığa nasıl Çığırlar açtığını anlatıyordu heyecanla. . .
Katılımcılar ise hayranlıkla dinliyordu kendisini . . .
“ . . Evladım Torunum yaşında gençler Sınıf arkadaşlarım , öyle çok mutluyum ki” diyor , “ . . Eğitim hayatına devam ediyorum Yüksek Lisans yapacağım diyordu gururla ve sevinçle . . “
Dünyanın en eski buluntularını , Sümerler Hititler zamanından kalan Ahşap objeleri, Çanak Çömlek gibi araç gereçleri “ Geçmişimizin ayak izleri..” diyerek tanıtıyor;
Binlerce yıl toprak altından saklı kalan ve gün yüzüne çıkartılan bu Nadide eserler için SAKLI VATAN Benzetmesi yapıyordu. .
İşte bunun için Okuyorum; “… Memleketimizin her yerini ve özellikle İlçemizi Açık Hava Müzesi Haline getirebiliriz, bunun için de Yüksek Lisansımı tamamlamalıyım “ diyordu. .


Peki Kim bu Serginin Yıldızı Öğrenci Diyeceksiniz ve merak da ettiniz . . .
O Öğrenci ; İlçemizde Yediden Yetmişe hemen herkesin Tanıdığı , az çok bildiği , ismini duyduğu Bakırköy Belediyesi Eski Başkanı AHMET BAHADIRLIydı… . . .
Hemen herkes hiç mübalağasız Özlem giderircesine sarılmıştı Ahmet abisine !!! Hatıra fotoğrafı çektirmeden giden yoktu desek yalan olmaz ..
Sergide Siyaset hiç ama hiç konuşulmadı ve Tabiri Caizse Özlem giderildi …
İyi de oldu , Bu arada Ahmet Abinin Bitmez tükenmez enerjisine bir kez daha hayran kaldık, Hani Başkanlığı döneminde ve hep yaptığı gibi sokak sokak gezerdi ya , Burada da Sergi boyunca Masa Masa gezdi Ahmet abi ….


( Yunus Emre Binasını ilçemize kazandıran kişi kendisi kimbilir o dönemler bahçelerinde bile kaç kilometre yürümüştür ah Ahmet abi ahhh )
Ahmet Abi diyorum yaşça küçük olanlar hep AHMET ABİ dedi . . . CANDAN Bir Hitap şekliydi bu ve herkesin de içinden gelen buydu . .
Sergi bitti izlenimlerimiz de bunlar ….
Peki Bitti mi derseniz bitmedi ve Öncelikle Söyleyelim ki Tanık olduğumuz sevgi seli
“ BU SERGİ BURADA BİTMEZ ”
NOT ; Ahmet Bahadırlı”nın “ LİLA “ ve “ SAKLI VATAN “ İsimli İki Kitabı Yayımlandı . . .
Önerim “ LİLA” İsimli Kitabı öncelikli okumanız . . .
Aşiyan”dan başlayıp , Bakırköy”e uzanan . . . Cumhurbaşkanı Torunu, Gerçek bir Vatanperverin günümüze kadar olan hayat hikayesi gerçekten çok ama çok etkileyici . . Kitapta Öyle olaylar çıkacak ki karşınıza şok olacaksınız . . Bakırköy İlçe Halkının tanıyacağı isimler çıkacak karşınıza ve Kim olduklarını öğrendiğinizde şaşıracaksınız . .
Keyifle Okuyun derim ..

Haber : Serdar Tay

Bir yanıt yazın

× Bize Ulaşın!