GÜNDEM

BAKIRKÖY’DE KADINA YÖNELİK ŞİDDET PANELİ DÜZENLENDİ

“Kadına Yönelik Şiddete Hayır!” konulu panel, koronavirüs tedbirleri kapsamında Bakırköy Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından Leyla Gencer Opera ve Sanat Merkezi’nde gerçekleştirildi ve belediyenin sosyal medya hesaplarından canlı olarak yayınlandı. Panelde, vatandaşların merak ettiği birçok önemli konu konuşuldu. Bakırköy Belediyesi Meclis Üyesi Nagihan Tetik moderatörlüğünde gerçekleşen panele,Bakırköy Belediye Başkan Yardımcısı Umut Yenici, Bakırköy Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Sait Babaoğlu, Dünya ve Avrupa ikincisi milli kareteci Meltem Hocaoğlu Akyol, Uzm. Psikolog Tuba Eyicil, Avukat Bahar Güldaş ve öğrenci, aynı zamanda da sporcu olan Buse Karacabay katıldı. Sağlık sorunları nedeniyle panele katılamayan Marmara Üniversitesi İşletme Fakültesi Öğretim Üyesi ve Marmara Üniversitesi Ekonomik ve Sosyal Alanda Kadın Araştırmaları Merkezi Müdürü Prof. Dr. Fatma Ayanoğlu ise telefonla bağlanarak açıklamalarda bulundu.

Panelde kadına yönelik şiddet  konusunda yapılması gerekenler, kadınların şiddet görmeleri durumunda yapması gerekenler, alınması gereken eğitimler ve önlemler, kadın hakları, özellikle sporun şiddet konusundaki önemi ve verilen cezalar gibi birçok önemli konu konuşuldu. Panelde ayrıca çocuklara yönelik şiddet, hayvanlara yönelik şiddet gibi birçok farklı konuya da değinildi. 

Bakırköy Belediyesi Meclis üyesi Nagihan Tetik’de yaptığı açıklamada;

KADINA YÖNELİK ŞİDDETİN ÖNLENMESİ ERKEKLERİN DEĞİL KADINLARIN DEĞİŞİMİYLE GERÇEKLEŞECEK

Kadına yönelik şiddetin önlenmesinde sorumluluk sadece kadınlara yüklenmemelidir. Kadın sorunları bütün toplumun sorunudur. Çözümünde de herkes üstüne düşeni yapmalıdır da kadınlar şiddet konusunda kaderleriyle baş başa bırakılmaktadır. İstatistikler gösteriyor ki toplumda beş kadından biri şiddete maruz kalmaktadır.

Biz kadınların erkeklerden istediği toplumsal kaynakları eşit paylaşmamızdır. Kaynakları eşit paylaştığımızda eşit güce sahip olacağız. Gücü eşit olanların birbirine şiddet uygulaması da zor olacaktır.

Şunu unutmamalıyız ki erkekler alın bu güç sizin olsun diyerek bize tepside sunmayacaklardır. Haklar konusunda eğitimli eğitimsiz, köylü kentli bütün kadınların örgütlenmesini sağlamalıyız.Haklarımızı alma konusunda mücadele etmeliyiz. En önemlisi de haklarını kazanmış kadınlar, kazanamayan kadınlara destek vermelidir. Bu konuda yol almamız kolay olamayacaktır. Kadınlar güçlerinin farkına varmalıdır. Bir arada durmayı ve mücadele etmeyi başardıklarında istediklerini almayı başaracaklardır çünkü her erkeği yine bir kadın yetiştirmektedir. Erkekleri yetiştiren anneleri dönüştürerek işe başlayabiliriz diyerek yapılması gerekenleri söyledi.

Kaynak : DHA

Bir yanıt yazın

× Bize Ulaşın!