GÜNDEM

BAKIRKÖY’DE BAĞIMLILIKLA MÜCADELE ÇALIŞTAYI YAPILDI

Bakırköy’ de, Kaymakam Nazmi Günlü’nün katılımıyla gerçekleşen “Bağımlılıkla Mücadele Çalıştayı” yapıldı.
Uluslararası Gençlik Merkezi’nde düzenlenen çalıştaya Bakırköy Kaymakamı Nazmi Günlü, Bakırköy Belediye Başkanı Dr. Bülent Kerimoğlu, Bakırköy Başsavcı vekili Nuri Veysel Eren, kamu kurum ve kuruluş müdürleri, STK temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.

Sağlık Bakanlığı ve Kaymakamlık koordinesinde Uluslararası Gençlik Merkezi’nde düzenlenen çalıştayın açılışında Günlü’nün yaptığı konuşmada, her kurumdan katkı sunacak personelin katılımını sağlamaya çalıştıklarını söyledi.

Bağımlılığın genellikle alkol, uyuşturucu ve sigara olarak gündemlerinde bulunduğunu ama giderek çeşitlenen, yeni yeni türlerinin eklendiği bir konu haline geldiğine işaret eden Günlü, “Pandemi dönemi, yeni bağımlılık türlerini tetiklediği bir husus olarak karşımızda durmakta. Çalıştaydan şahsi olarak en büyük beklentim, ilçenin genel fotoğrafını yıllar bazında görebilmek. Artış trendine girmiş, yeni yeni ortaya çıkmış, önceki yıllarda karşımızda olmayan ama son zamanlarda görmeye başladığımız hususlar olup olmadığı görmek.” ifadelerini kullandı.

Sosyal sorunların çözümünün kolay olmadığını, geçmişte karşılaşılanlarla bugünkü sorunlar arasında farklılık bulunduğuna da dikkat çekti.

Konuşmanın ardından bağımlılıkla mücadele konusunda sunum gerçekleştirildi.

Bir yanıt yazın

× Bize Ulaşın!