GÜNDEM

BAKIRKÖY’DE AYAKKABI BAĞCIĞI İLE ÖLDÜRMÜŞTÜ!

“BORCU VARDI”

Bakırköyda’de tek başına yaşayan ve koronavirüs nedeniyle sokağa çıkamayan 77 yaşındaki Meral Ahmetoğlu’nu ayakkabı bağcığı ile boğarak öldüren 20 yaşındaki kurye Recep Yaz hakkında savcı ağırlaştırılmış müebbet ve 15 yıla kadar hapis talep etti.

Bakırköy’de, koronavirüs pandemisi sebebiyle evinden çıkamayan 77 yaşındaki Meral Ahmetoğlu’nu öldürüp evindeki değerli eşyaları çaldığı iddia edilen 20 yaşındaki Recep Yaz’ın yargılanmasına devam edildi.

Bakırköy 19. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya tutuklu sanık Recep Yaz SEGBİS ile bağlanacaktı. Ancak bağlantı kurulamadığı için sanık duruşmaya katılamadı.

Duruşmada mütalaasını açıklayan duruşma savcısı sanık Recep Yaz’ın bir markette kurye olarak çalışması sebebiyle maktul Meral Ahmetoğlu’nun yalnız yaşadığını bildiğini belirtti.

“GECE EVİNE GİRİP..”

Bu sebeple sanığın gece vakti Ahmetoğlu’nun evine giderek iple boğarak öldürdüğü anlatılan mütalaada, maktule ait telefonu, 2 adet yüzüğü ve 2 adet banka kartını da alarak evden çıktığı anlatıldı.

Savcı sanığın, “suçunu gizlemek veya yakalanmamak amacıyla kasten öldürme” ve “gece vakti konutta yağma” suçlarından ağırlaştırılmış müebbet ile 10 yıldan 15 yıla kadar hapis cezasına çarptırılması mütalaada istendi. Verilen mütalaanın ardından mahkeme sanık ve avukatlarına savunma için süre vererek duruşmayı erteledi.

BORCUNU VERMEDİ DİYE

Sanık Recep Yaz daha önceki ifadesinde Bakırköy’de bir büfede kuryelik yaptığını, maktulün kendisine 1,5 ay öncesinden 60 lira borcu olduğunu, patronunun bu parayı maaşından kesmesi üzerine maktulden istediğini, kendisine küfür ettiği gerekçesiyle maktulü iple boğarak öldürdüğünü söylemişti.

Bir yanıt yazın

× Bize Ulaşın!