GÜNDEM

BAKIRKÖY YEREL BAŞKAN İSTİYOR NOKTA

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı (İBB) Ekrem İmamoğlu’nun yeniden göreve aday gösterilmesi sonrası, İstanbul’la ilgili bir çok ilçe belediye başkan adayının belirlendiğine dair sosyal medyada yayınlanan listeler, hem seçmenin hem de parti üyelerinin tepkisine neden oldu.
Her bölgenin kendi yerelinde desteklediği aday adayları varken, farklı isimlerin ve özellikle İBB’de görev alıp ilçelere başkan adayı diye monte edilenler, üyelerdeki motivasyonu bozarken, listelerle ilgili yalanlama yapmayan CHP Genel Başkanı Özgür Özel’e de tepkiler arttı.

Özellikle Bakırköy’de aday adayı listesinde ismi dahi olmayan Ertan Yıldız’ın ‘Aday’ olarak geçmesi, hem bölge halkının hem de partililerin tepkisine neden oldu.

TIPIŞ TIPIŞ OY VERMEYECEĞİZ

Geçtiğimiz dönem mevcut başkanın yeniden aday gösterilmemesi için çoğunluğu partili 8 otobüs seçmenin CHP Genel Merkezine gittiğini, meydan da ‘Kerimoğlu istifa’ mitingi yapıldığını, Halk Tv önüne gelen CHP Genel Başkanı’na kendi belediye başkanlarını şikayet ettiğini ve ‘ Bakırköy Yerel Aday İstiyor’ pankartı açılarak eylemler yaptıklarını hatırlatan çoğunluğu partili Bakırköy seçmeni, “ Bakırköy CHP’nin kalesi değil” diyerek, dışarıdan bir aday gösterildiği taktirde gerekirse sandığa gitmeyeceklerini belirtti.

“Kimse bizim Cumhuriyet değerlerine bağlı, Laik ve demokrat bir yapıya sahip olmamızı hele hele eğitimli olmamızı AKP karşıtlığı olarak değerlendirip tıpış tıpış bize oy verecekler diye düşünmesin” diyen vatandaşlar, yerel siyasetin genel siyasetle karıştırılmaması gerektiğini belirttiler.

SADECE BAŞKAN DEĞİL, MECLİS ÜYELERİ DE YERELDEN OLMALI

Sadece Belediye Başkanının değil, kendilerini temsil eden meclis üyelerinin de yerelden olması gerektiğini söyleyen vatandaşlar, bu dönem de dahil, geçmiş dönemde mecliste olan pek çok meclis üyesini yolda görseler tanımayacaklarını, zaten yolda görme imkanlarının olmadığını, çünkü başka bölgelerden geldiğini ifade etti.

Yerel siyasetin hizmet anlamını taşıdığını ve özellikle son 2 dönemdir önce atama, sonrasında dayatma aday yüzünden geldikleri halin görmezden gelinmesini kabul etmeyeceklerini söyleyen vatandaşlar, “Liyakatlı, Tecrübeli, Bakırköy’ün Dokusuna Hakim, Parti Kültüründen Gelen, Yerel Başkan İstiyoruz” dedi.

Bir yanıt yazın

× Bize Ulaşın!