SİYASET

BAKIRKÖY SİYASETİ ALEV ALEV

Ak Parti Bakırköy Belediye Başkan Adayının Ali Talip Özdemir olacağının duyulmasından sonra herkes CHP’nin ne yapacağı karşısına kimi koyacağının sorularını kendilerine soruyorlar.
Yaklaşık iki aydır Chp Genel Başkanı Özgür Özel yaptığı konuşmalarda Ak Partinin karşılarına aday çıkaramamalarından söz etmekteydi. Bir çok İl ve İlçe Belediye Başkan Adaylarını açıkladılar ama Bakırköy ve kritik yerlerin açıklamasını 15 ocak Pazartesine bırakmışlardı.
Ak Parti Bakırköy’de öyle bir aday koyuyor ki her kesimden oy alabilecek biri ve Bakırköy halkı Ali Talip Özdemir’i iyi tanıyor neler yapabileceğini Bakırköy’e kazandırabileceklerini,
tabi asıl önemli olan Ahmet Bahadırlı’nın tavrı ve hangi tarafta yer alacağı kendisi Belediye Başkan adaylığı konusunda teklif almıştı ama Ali Talip Özdemir aday olunca onun karşısına aday olarak çıkacağını sanmam CHP’nin kalesi denen Bakırköy aslında Anavatan Partisi’nin kalesiydi 2004 yılına kadar.
Eğer Chp Bakırköy’lü aday koymazsa seçimde sıkıntı yaşayacak gibi duruyor çünkü Ak Parti’nin % 22 ile 24 arası Bakırköy’de oyu var % 3-4 arası Mhp oyu, Chp üyesi olan ama Chp tarafından şu ana kadar düşünülmeyen Ahmet Bahadırlı Bakırköy’ün çocuğu ve iki dönem belediye başkanlığı yapmıştı.
Bahadırlının yaklaşık %10 – 12 arası şahsi oyu bulunmakta Ali Talip Özdemir ile birlikte hareket ederlerse birde küskünleri yanlarına çekerlerse herşey olabilir.
Bakırköy artık CHP için kale değil bunu herkes bilsin.
BENDEN SÖYLEMESİ.

Bir yanıt yazın

× Bize Ulaşın!