GÜNDEMSAĞLIK

BAKIRKÖY SADİ KONUK HASTANESİNDE SAĞLIKÇILARDAN ALKIŞLI PROTESTO

Bakırköy Sadi Konuk Devlet Hastanesinde çalışan sağlık emekçileri 2 aydır alamadıkları ek ödemeleri hastane bahçesindeki alkışlı eylem ile protesto etti.

Eylemde açıklamalarda bulunan İstanbul Tabip Odası Yönetim Kurulu Üyesi Murat Ekmez, “Hakkımız olan ücreti alabilmek için bizi burada toplanmaya zorlayan zihniyet utanç duymalıdır. Pandeminin bütün yükünü çeken sağlık emekçileri bugün kirasını ödeyemeyecek durumda” dedi.

DÖNER SERMAYE DEĞİL İNSANCA YAŞAYACAK TEMEL ÜCRET

Ekmez, pandemi sürecinde birçok kesimin yoksullaştığını belirterek “Sağlık emekçileri bu süreçte iki kat yoksullaştı geçim derdiyle boğuşur duruma geldiler. Pazartesi günü Türkiye genelinde bir eylem planını hayata geçireceğiz. Bizim talebimiz çok net, bize dayattıkları ek ödemeyi, döner sermaye meselesini istemiyoruz. Biz insanca yaşayacak temel ücret istiyoruz” diye konuştu.

SAĞLIK EMEKÇİLERİ GEÇİNEMİYOR

Sağlık emekçilerinin Bakırköy Sadi Konuk Devlet Hastanesi E blok önündeki alkışlı eylemine hasta yakınları da destek verdi.

Sağlık Emekçileri Sendikası İşyeri Temsilcisi Nuran Güngör, “Sağlık çalışanlarının normalde temel ücret alması gerekirken sağlıkta performans olayı çıktı. Maaşlarımıza yeterli anlamda zam yapılmadığı için sabit ücretlerimiz enflasyon karşısında her yıl eridi. Sağlık emekçileri buna ses çıkarmasın diye ek ödeme adı altında ağızlarına bir bal çalındı. Daha çok hekim endeksli bir sistem oldu ek ödemeler güya hekimleri çalışmaya teşvik etmek istediler” diye konuştu.

Ek ödemelerin bir süre düzenli olarak yattığını ancak pandemi süreciyle beraber aksaklıklar olduğunu söyleyen Nuran Güngör, “Pandemi sürecinde hasta sayısı azaldı hastanede toplanan para düşmeye başladı. Müşteri yok, hasta yok, para yok denildi. Sağlık emekçilerinin kasım ve aralık ayında ek ödemeleri yatmadı” dedi.

Sağlık çalışanlarının kendilerini bu ek ödemeye göre planladığını söyleyen Güngör, “Taksitlerini, kirasını ödeyemeyen çalışanlar var doğal olarak sağlık emekçileri geçinemiyor, çok rahatsız” sözlerini kullandı. 

Bir yanıt yazın

× Bize Ulaşın!