GÜNDEM

BAKIRKÖY OSMANİYE’DE AĞAÇ KATLİAMI

Bakırköy Osmaniye Mahallesinde ağaç katliamlarının arkası kesilmiyor.
Daha önce Leyla Gencer Gösteri Merkezinin Karşısındaki Lüks Sitede ağaçlar sözde budandı ama kökünden kesildi hepsi, şimdi de Osmaniye Mahallesi Çobançeşme Sokak Fildamı bitişiği Günay sitesinde aynışeyler oluyor kafalarına göre ağaçları katlediyorlar buna dur diyecek merci yok mu?


Sayın Sefer Aşıkoğulu bu konuya kayıtsız kalmamış ve Bakırköy Belediyesine dilekçe vermiş.
Bizde bunu takipçisi olacağız aynı zamanda Bakırköy kaymakamlığına suç duyurusunda bulunacağız.


Ağaçları kestirenler L.G, M.Ö, D.Ö ve H.F Bu bayanlar bir nevi baskı oluşturarak 6.bloktan ağaçlar ı kestirmek için 85 TL para toplamışlar.Hic bir karar ve imza alınmadan,yönetime haber vermeden.
Belediyenin cevabı;
Sayin SEFER ASIKOGLU /, 1364 nolu basvuru kaydiniz sonuclanmistir. Basvuru aciklamasi : Söz konusu kesilen agaclar özes mülkiyet sinirlarinda kalmaktadir. 6831 sayili Orman Kanununun 116.Maddesi ve Orman sayilmayan yerlerdeki Agac ve Agacciklardan faydanilmasi Hakkinda yönetmelikte yer alan hükümlere göre islem tesis edilebilir.
2017 de çıkan kanunun özel mülkiyetin içinde kalan ve 10 yasin üstündeki ağaçlar kamu malı sayılıyor.Sizler daha iyi biliyorsunuz ,zabıta ve belediye çevreye veren zararlara cezayı uygulamasını gerekir düşüncesindeyim. Bu tür vakalara göz yumulursa site içerisinde ağaç kalmaz.
Ağaçlarımız bizim oksijen depolarımızdır ve onlarıda aynı su gibikorumak birinci vazifemizdir.

Bir yanıt yazın

× Bize Ulaşın!