GÜNDEM

BAKIRKÖY MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ MUSTAFA ERŞAHİN’DEN ÖNEMLİ AÇIKLAMA

Meyve sebze yeme alışkanlarının kazandırılmasını amaçlayan ve bir Erasmus projesi olan ‘Süper Meyve Kahramanları şenliği, Bakırköy İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü organizasyonuyla Hamdullah Suphi Tanrıöver İlkokulu’nda gerçekleştirildi. Senlik, eğitici içeriği ve atölye çalışmaları ile eğlenceli anlara sahne oldu.
Bakırköy ilçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Erşahin, Türk Böbrek Vakfı Başkanı Timur Erk, Hamdullah Suphi Tanrıöver ilkokulu Müdürü Mehmet Aydemir’in yani sıra, Bakırköy ilçe Milli Eğitim Müdürlüğü çalışanları ve öğretmenlerin katıldığı şenlikte, Karaoke oyunları, Magnet yapımı, baskı ve boyama çalışmalarını içeren birçok atölye çalışması gerçekleştirildi.

Programda ‘Böbrek Dede ile sohbet ve kitap okuma’ bölümünde yer alan Türk Böbrek Vakfi Baskani Timur Erk, yaptigi konusma ile ögrencilere ve egitimcilere ‘destek verebilecegimiz her çalismada yaninizda olmaktan mutluluk duyacagiz’ mesaji verdi.

Erk, “5 yasindaki çocugumuzdan baslayarak her yasa uygun hazirlanmis, zengin içerikli egitim projelerimiz ile ülkemizi bastanbasa gezerek, özellikle kronik böbrek hastaligi konusunda toplum bilgilendiriyor, bilinç düzeyini arttiriyoruz. Yillardir egitimlerimizde çocuklarimizin beni siklikla görmesi sonucu ortaya çikan ’Böbrek Dede’ söylemini de fiiliyata geçirdik ve bugün atölye çalismalarinda da gerçeklestirdigimiz üzere, Böbrek Dede’nin maceralarini önce kitaplastirdik, ardindan da animasyon haline getirdik. Kitaplarimizin çesitli etkinlik ve organizasyonlarda çocuklara ulasmasini sagliyoruz. Ayrica animasyon filmlerimiz de pek yakinda sosyal medya kanallarimizda sizlerle bulusacak” dedi.

Erk, “Amacımız, genç nesilleri eğiterek ’Sağlam kafa sağlam vücutta bulunur’ sözünün gereğini yerine getirmek. Bugün sağlıklı ve başarılı çocuklar, yarın gelişmiş ve müreffeh bir Türkiye’nin garantisidir. işte bu nedenle ‘Okul Gıdası Logosu’ uygulamasını yürekten destekliyoruz. Pratikte henüz aşılamamış birtakım sorunlar olsa dahi kısa zamanda gerek ilgili bakanlıkların, gerek sivil toplum kuruluşlarının, gerekse işletmecilerin mutabık kalarak bir orta yol, bir çözüm bulacaklarına inanıyor ve organizasyonda emeği geçen herkese teşekkürlerimi iletiyorum” dedi.

Bir yanıt yazın

× Bize Ulaşın!