GÜNDEM

BAKIRKÖY MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜN’DEN  GENÇ İHA BÖLGESİ               

Bakırköy İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Milli Savunma Üniversitesi Hava Harp Okulu iş birliğinde Kültür Üniversitesi İştiraki ile hazırladığımız Gençler İHA Bölgesi: Disiplinler arası Öğrenme ve Girişimcilik Modeli projesi, T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı koordinasyonunda İstanbul Kalkınma Ajansı tarafından Çocuklar ve Gençler Mali Destek Programı kapsamında hibe desteği almaktadır.

Proje kapsamında biri Milli Savunma Üniversitesi Hava Harp Okulu Dekanlığında diğeri Kartaltepe Çok Programlı Anadolu Lisesinde olmak üzere 2 drone atölyesi kurulacaktır.

Uzay ve Havacılık Mühendisliği ve Elektronik Mühendisliği bölümünden 14 Harbiyeli ve 4 akademisyen;  havacılığa ilgisi olan 20 liseli genç ve 5 mentor öğretmen takımlar halinde çalışarak uygulamalı drone eğitimi alacaklardır. Okul dışı faaliyet kapsamında haftada 1 gün 4 saat olarak 16 hafta boyunca eğitimler devam edecektir.

Milli Savunma Üniversitesi Hava Harp Okulu Dekanlığı Elektronik Mühendisliği ve Uzay ve Havacılık Mühendisliği bölümündeki 14 Harbiyeli genç ve 4 akademisyen ile Yeşilköy Anadolu Lisesi, Hasan Polatkan Anadolu Lisesi, Florya Tevfik Ercan Anadolu Lisesi, Ataköy Cumhuriyet Anadolu Lisesinden havacılığa ilgisi olan 20 liseli genç ve  5  öğretmen uygulamalı drone eğitimi alacaklardır.

Gençlerimize eğitim kapsamında drone bileşenleri, drone uçurma ve FPV eğitimleri verilecektir.

10 Şubat 2022 Perşembe günü 16:00-20:00 saatleri arası Ataköy Cumhuriyet Anadolu Lisesinde, lise grubu öğrencilerin eğitimleri başladı,

İlk eğitimde,  Tech Drone League (TDL) pilotları tarafından drone şovları gerçekleşecek, drone bileşenleri konusunda eğitim verilecektir Bakırköy Emniyet Müdürlüğünde Drone Eğitmeni Muhammet Eray KARAKOYUNLU tarafından güvenlik alanında drone kullanımları ve girişimcilik dersi verildi.

Bir yanıt yazın

× Bize Ulaşın!