GÜNDEM

BAKIRKÖY KENTSEL DÖNÜŞÜM DAYANIŞMA PLATFORMU’NDAN ÖNEMLİ AÇIKLAMA!

“Deprem yakın, mahallemde yaşamak hakkım!” diyerek yola çıkan Bakırköy Kentsel Dönüşüm Dayanışma Platformu, Bakırköy’ün merkez 7 mahallesi için İBB Meclisi’ne sunulan, plan notu teklifinin, tamamen siyasi nedenlerle reddedildiği bilgisine ulaştı.

Kandilli Rasathanesi’nin, 29 Ocak 2021 tarihinde, Milliyet’te çıkan, “Anormallik yaşanıyor! İstanbul’da bu üç ilçeye dikkat…” başlıklı son açıklamasında, Silivri-Kumburgaz-Büyükçekmece fay hattında anormallik tespit edildiği ve olası kırılmanın bu hat üzerinde beklendiği vurgulanırken, ilgili açıklamanın, Prof. Dr. Naci Görür tarafından, “Kandilli’nin söyledikleri doğrudur ve önemsenmelidir” şeklinde desteklenmesi, kamuoyunda ciddi endişe yarattı. Deprem uzmanlarının uyarıları doğrultusunda, zamanın giderek daraldığı dikkate alındığında, taşıdığımız yaşamsal sorumluluk sebebiyle, üzerimizde giderek artan baskı sonucu, çalışmalarımızı hızlandırırken, ulaştığımız gerçekler, bizleri tam olarak hayal kırıklığına uğrattı.

Bakırköy Belediye Meclisi’nden oy birliği ile geçen; Osmaniye, Zuhuratbaba, Kartaltepe, Yenimahalle, Sakızağacı, Cevizlik ve Zeytinlik’i kapsayan, merkez 7 mahalle için meri imar planı üzerine +1kat imar artışı ön gören plan notu teklifinin, 13 Şubat 2020 tarihinde, İBB Meclisi tarafından iki kez reddedilmesinden sonra, mevcut 1/5000’lik İBB planları üzerinde revizyon yapılacağı ifade edilmişti.

Aradan tam bir sene geçmesine rağmen, bir türlü tamamlanamayan revizyon çalışmalarının son durumunu, yetkili İBB bürokratlarına sorduğumuzda, Mayıs ayında tamamlanacağı bilgisine ulaşırken, ilgili revizyonun, meri imar planı üzerine +1 kat imar artışı talebini etkileyecek bir çalışma olmadığını ve Bakırköy Belediyesi’nin, İBB Meclisi tarafından reddedilen plan notu teklifinde herhangi bir eksik olmadığını öğrendiğimizde, İBB Meclisi’nde sayısal üstünlüğü olan siyasi gruplara olan inancımız bir kat daha azaldı.

Yaklaşan Büyük İstanbul Depremi karşısında, bir yıl gibi önemli bir sürenin ne kadar değerli olduğunun farkındayız. Bu süre içinde pek çok binanın yenilenmesine başlanabilecekken, boş yere zaman kaybetmenin, mantıklı hiçbir açıklamasını yapamıyor ve seçtiğimiz tüm siyasilere, insan hayatı üzerinden siyaset yapılamayacağını, bir kez daha ifade etme gereği hissediyoruz.

Erken seçim tartışmalarının öne çıktığı bu günlerde, “Burası Bakırköy! Burası İstanbul!” diyor, yaşam hakkımızdan aldığımız güçle, 31 Mart 2019 Yerel Seçimi öncesi, hem Cumhur İttifakı hem de Millet İttifakı tarafından verilen imar artışı vaadini kendilerine hatırlatıyor ve artık söz değil, icraat bekliyoruz. Sonuç alıncaya kadar, aynı kararlılıkla sürecin takipçisi olup, Bakırköylüler ile paylaşmaya devam edeceğiz. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

 Bakırköy Kentsel Dönüşüm Dayanışma Platformu İletişim için e-mail adresimiz: bakirkoykentseldonusum@gmail.com

Bir yanıt yazın

× Bize Ulaşın!