GÜNDEM

BAKIRKÖY KENTSEL DÖNÜŞÜM DAYANIŞMA PLATFORMU BASIN AÇIKLAMASI

16 MİLYON İSTANBULLU SORUYOR:

“Büyük İstanbul Depremi, Türkiye için bir Beka Sorunu iken, Çözüm, Deprem Sonrası Sağ Kalabilen İstanbulluları Tahliye Etmek Midir?”

26 Nisan 2021 tarihinde, TRT Haber’de, Merve Güneş’in, “İstanbul depremi için büyük hazırlık” başlıklı haberini okurken, haberin başlığını görünce umutlanıp, içeriğini okuduktan sonra hayal kırıklığına uğradık.

Bir devletin en büyük sorumluluğu, vatandaşlarının can ve mal güvenliğiyle birlikte ülkenin geleceği olduğundan, haberin başlığı, deprem öncesi, riskli binaların yenilenmesi veya güçlendirilmesi de dahil olmak üzere, alınması gereken tüm önlemleri çağrıştırdığı halde, bahsedilen büyük hazırlık, deprem sonrası hayatta kalabilen İstanbulluların, çeşitli şehirlere tahliyesiyle ilgili.

Bu noktada, beklenen Büyük İstanbul Depremi’nin, Türkiye için neden bir Beka Sorunu olarak görüldüğünün iyi anlaşılması gerektiğini düşünüyoruz.

Bilindiği gibi İstanbul, 16 milyon nüfusu ve insan kaynağı ile Türkiye ekonomisinin kalbi. İBB verilerine göre, yaklaşık 200 bin riskli binanın olduğu metropolde, büyüklüğü 7-7,5 arasında beklenen bir deprem olması halinde, meydana gelecek çok sayıda can ve mal kaybıyla birlikte, Türkiye ekonomisi de iflas edeceğinden, emperyalist ülkelerin sömürüsüne açık hale gelecek ve ülkemizin bağımsızlığı tehlikeye girecek.

Peki, artık çok yaklaşan, bu son derece ciddi tehlike karşısında, bir devletin yapması gereken nedir?

– İstanbul genelinde acilen bir Seferberlik başlatıp, riskli binaların en kısa sürede yenilenmesi veya güçlendirilmesi de dahil olmak üzere, deprem öncesi gerekli tüm önlemleri almak mı?

– Yoksa, deprem sonrası sağ kalabilen İstanbulluları da şehir dışına tahliye ederek, ülkeyi emperyalist ülkelerin sömürüsüne daha da açık bir hale getirmek mi? Uzun zamandır konuyla ilgili acilen bir Seferberlik ilan edilmesini talep ediyor ve artık devlet yetkililerini biraz ciddiyete davet ederek, sorumuza cevap bekliyor ve uyarıyoruz.

Başka Türkiye yok! Bu vatan hepimizin ve siyasi temsilcilerin tamamını biz seçtik.

Çok geç olmadan, halka gerçekçi, somut çözümlerle gelin. Aksi takdirde vebali çok büyük! Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

Bakırköy Kentsel Dönüşüm Dayanışma Platformu www.bakirkoykentseldonusum.org

Bir yanıt yazın

× Bize Ulaşın!