GÜNDEM

BAKIRKÖY KENT KONSEYİ MUHTARLARLA KAHVALTIDA BİR ARAYA GELDİ

Bakırköy Kent Konseyi Mahalle muhtarlarıyla düzenlediği kahvaltıda bir araya geldi.

Yağan sağnak yağmura rağmen katılım iyi oldu.

Açılış konuşmasını yapan Kent Konseyi Başkanı Halim Kızılırmak katılımlarından dolayı muhtarlarla teşekkür ederek kent konseyi olarak yasanın verdiği çerçevede Bakırköy’de faaliyet gösterdiklerini 2019 yılına kadar Kent Konseyinin sembolik olduğunu ama 2019 dan sonra Bakırköy Kent Konseyi olarak iyi çalışmalar yapıldığını toplumun her kesimiyle ilişkiler kurulduğunu ve Bakırköy paydasında herkesin Kent Konseyinin bir parçası olduklarını yapmayı düşündükleri projeleri kendilerine sunabileceklerini ve bu projeleri Bakırköy’ün yararına faaliyete geçirebileceklerini dile getirdi.

Kahvaltı devam ederken mahalle muhtarları söz alarak mahallelerindeki sorunları diler getirdiler.

İlginç olan Ataköy’deki mahallelerdeki sorunlar oldu. Eski Ataköy 1 kısım mahallesi ,2.5.6 Mahallelerde eski mahalle kültürü devam ediyor. 2.5.6 Muhtarı Hülya Çelik  genellikle güvenlik olmadığı için sorunlar yaşanmakta gece bekçilerinin daha çok sahada olmalarını olayların azalmasını sağlayacağı dile getirdi.

Ataköy 3.4.11 Mahalle Muhtarı Fehamet Berk’ te otobüsten şikayetçi T 71 otobüslerini sadece sabahları 2 sefer koymaları vatandaşları sıkıntıya sokmakta bunun için başvurduk ama sonuç alamadık dedi,  7.8.9.10 kısımlarda her sitenin kendi güvenliği olduğundan daha az sorunla karşılaştıkları ortaya çıktı. Aynı zamanda gene Ataköy’ün eski mahallelerinde spor alanları azken yeni yapılan sitelerin spor alanları konusunda sıkıntılarının olmadığı mahalle muhtarları tarafından bildirildi. Yeşilyurt Mahalle muhtarı Sedat Mumcuoğlu otobüs sikıntıları olduğunu ve 1 ila 1,5 saatte bir otobüslerin geldiğini bununda sıkıntı yarattığını minübüslerin kaldırılmasının mahallede yaşayan yaşlı vatandaşların marmaraydan indikten sonra gidecekleri yere en az 10,15 dakika yürümek zorunda kaldıklarını dile getirdi.

Yenmahalle muhtarı Nihat Yılmaz Mahallesinde Cem Karaca Kültür merkezinin karşısındaki Bakırköy Belediyesine ait eski S.S.K binasının arazisinin huzurevi olarak yapılması için başvurduğunu ama sonuç alamadığını aynı zamanda hemen yan tarafında bulunan basketbol sahasını zeminini yenilenmesi içinde başvurduğunu ama maalesef yapılmadığını dile getirdi.

En son Muhrarların başkanı olan Osmaniye Mahalle Muhtarı Serdar Uzunoğlu söz aldı tabiki her muhtarlığın sorunları var bunları minimuma indirmek için Belediye ve kamu kuruluşlarıyla irtibat halindeyiz ve eksiklerimizi gidermek için çalışmaktayız dedi.

Kahvaltılı toplantının bir başka konusuda yerel basının sorunlarıydı.

Bakırköy yerel bası adına yazıyorum aslında yerel basın tam anlamıyla can çekişmekte ayakta durabilene aşk  olsun son bir yılda maliyetler % 400 artmış durumda ve yerel basın hem dışarıda haber kovalarken hemde ayakta kalabilmek için reklam almak zorunda.

Yerel basın yayın yaptığı bölge halkı tarafından desteklenmeli çünkü onların anlamak istediklerini şikayetlerini onların adına haberleştirip gerekli mercilere ulaşmasını sağlamaktalar.

Eğer yerel basının gerçekten sadece haber peşinde olmasını istiyorlarsa çıkan gazetelerini ya alsınlar yada yıllık çüzi bir miktarla abone olsunlar onlarda hem gezetelerini çıkarabilsnler hemde reklam peşinde koşmak zorunda kalmasınlar.

Topu topu 6 yerl basın var bakırköy’de her birini 260.000 nüfusa sahip Bakırköy’de 1000 abonesi olsa yıllık gazete çıkarma sorunları ortadan kalkar.

Toplantı sonunda Bakırköy’de olan sorunlar tartışıldı notlar alındı ve kahvaltı sona erdi.

Bir yanıt yazın

× Bize Ulaşın!