GÜNDEM

BAKIRKÖY KENT KONSEYİ DEPREM GERÇEĞİ VE RİSKLİ BİNALAR VE ÖNLEMLERİ SEMİNERİ DÜZENLENDİ

Deprem konulu panel başından sonuna BKK Gençlik meclisi üyesi Eren Vural tarafından işaret dili ile çevirisi 17. Ağustos Depremi gerçeği ve bilemediklerimiz konusunda Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi Ve Deprem Araştırma Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Haluk Özener Bakırköy Kent Konseyi Bakkent Akademinin konuğu oldu. 23 yıl öncesini hatırlatan video gösterimi yürekleri yeniden burkarken kafalarda neden Kentsel dönüşüm için yetkililer ses çıkartmıyor sorusunu gündeme getirdi.

Katılımcıların seminer sonuna kadar dikkatlice izlediği Haluk Özener; yoğun katılımdan memnuniyetini ve Kent Konseyi başta olmak üzere ilçenin havanın sıcaklığı, öğlen saati olmasına aldırış etmeden gelerek ilgi gösteren halkın hassasiyetine vurgu yaptı ve teşekkür etti. Kent Konseyi Başkanı Halim Kızılırmak AKP,CHP,MHP, DEVA PARTİSİ, DEMOKRAT PARTİ, TDP, İYİ PARTİ ilçe yöneticilerinin katılımının Bakırköy’de birlik olunması için Kent Konseyinin bu konuda başından beri hassasiyet içerisinde çalışmalarının sonuç verdiğini, Katılımcılık ve hemşericilik ruhunun bütünleşmesi ile sürdürülebilir yönetimsel yapının oluşturulduğunu ve Kurumsallığı birlikte başarılacağını belirtirken. Bakırköyde deprem konusunda da birlik olunduğunun kanıtıdır dedi.

Deprem konusunun akademik incelenmesinin dışında halk ve devlet bilincinin ortak akılla hareket etmesi gerektiğini bu an itibariyle artık. ah ah vah deme zamanı olmadığını, Mag afad ile gönül birliği içerisinde çalışmalar yapılması gerektiğini, Sessizce kentsel dönüşüme bakış açısı sergileyen İBB meclisinin üyelerinin ve Çevre Şehircilik İklim Değilikliği Bakanlığının olası büyük İstanbul depremi sonrası nasıl vicdanlarının sesini sustura bileceklerini, İBB Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlunu meclisi ikna etmesi gerekliliğini ve 16 milyon için en önemli hizmet olacağını belirtti.
Seminer sonu Prof. Dr. Haluk Özenere plaket takdim ederken, Bakırköy’ün gurur duyduğu Haluk Hocanın annesine de Türkiye Cumhuriyetine değerli bir bilim adamının yetişmesinde gösterdiği ehemmiyete ve aydın kimliğini kutlarken, Konsey ve Bakırköy halkı adına adına bir buket çiçek verdi.
Konuşmacı ve katılımcıların hatıra resmi çektirdikten sonra verilen kokteylde sohbetin birlikten kuvvet doğar Kent Konseyinin bu anlamlı çalışmalarını içeren ve daha birçok konuda söyleşilerin devam ettirilmesi talep edildi

Bir yanıt yazın

× Bize Ulaşın!