GÜNDEM

BAKIRKÖY ÇADIR KENTLER  KURUYOR           

Toplumsal duyarlılığı yüksek kadim bir kentte görev almaktan büyük memnuniyet duyduğunu söyleyerek tüm ilçe halkına teşekkür eden Bakırköy İlçe Kaymakamı Abdullah Köklü, deprem bölgesine yapılan yardımlarla ilgili gazetecilere bilgi verirken, hep birlikte neler yapılabilir konusunda da fikir alış verişinde bulundu. Bakırköy olarak deprem bölgelerine çadır kentler kurmak için ayrıca harekete geçtiklerini belirten Köklü, tüm ilçe halkını destek vermeye davet etti.

Bakırköy Kaymakamı Abdullah Köklü, bölge gazetecileriyle bir araya geldi. Atatürk Havalimanı Mülki İdare Amiri olarak da görev alan Köklü, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü koordinatörlüğünde depremden etkilenen illere kendi bünyelerinde 50, özel teşebbüslerin desteğiyle ayrıca bir 50, belediye bünyesinde 35 olmak üzere yaklaşık 150 tır gönderdiklerini, göndermeye de devam ettiklerini söyledi.

Bakırköylülerin, kamu kurumlarının ve STK’ların duyarlılığı ile toplanan temel ihtiyaç ve ayni yardım malzemelerini düzenli olarak deprem bölgelerine göndermeye devam ettiklerini söyleyen İlçe Kaymakamı Abdullah Köklü, depremin hemen sabahında İstanbul olarak 20 bin personel ve 100 uçağın deprem bölgesine gönderdiğini belirtti.

ACİL İHTİYAÇ LİSTESİNİ PAYLAŞTI

Kahramanmaraş merkezli 10 ili etkileyen depremler nedeniyle Türkiye genelinde deprem bölgesine yapılan yardımlar devam ederken, İlçe Kaymakamı Abdullah Köklü, ideoloji ve görüş farketmeksizin yardımseverlik refleksi yüksek Bakırköy halkına gazeteciler aracılığı ile teşekkür etti. Depremin hemen ardından akla gelen ilk ihtiyaç malzemelerinin gönderildiğini, şimdiki sıralamada ise konteyner, çadır, mobil tuvalet, uyku tulumu, battaniye ve lokal ihtiyaç olarak da kıyafet ve çamaşırın ilk sıralarda yer aldığını belirten Köklü, şimdiki hedeflerinin özellikle bölgenin kırsal kesimlerine çadır kentler kurmak olduğunu söyledi. 

DEPREMİN ETKİ ALANI ÇOK BÜYÜK

Öncelikle toplumun doğru bilgilenmesi adına bazı konularda bilgi veren Köklü, koordinasyon düzensizliğinde göz ardı edilen konunun, organizasyonları yapan kişilerin yahut yakınlarının depremzede olması ve depremin etki alanının büyüklüğü olarak değerlendirdi. Depremin 16 milyon nüfusu ve yüzlere ilçeyi kapsadığını ve 99 depremine göre 10-15 kat büyüklükte olduğunun unutulmaması gerektiğinin altını çizdi.

MERKEZ BÖLGELERE KONTEYNER, KIRSAL ALANLARA ÇADIR KENT

An itibari ile birinci derecede ihtiyacın konteyner ve çadır olduğunun altını bir kez daha çizen Köklü, il ve ilçe merkezlerine kurulan ve kurulmaya devam eden konteyner kentlerinin yanı sıra, kaymakamlıklar olarak da kırsal ve köy alanlarına halkın geçim kaynağı olan hayvanlarının da dikkate alınarak çadır kentler kurulmaya başlandığını söyleyen Köklü, Bakırköy Kaymakamlığı olarak 24 metrekareden oluşan 8 kişilik ve soba kurulacak şekilde dizayn edilmiş, izolasyonu ve altında keçesi olan ev usulü çadır kentler kurmak için harekete geçtiklerini ifade etti. Şimdilik 5 çadır kent kurulması için sipariş verdiklerini, her çadıra yatak, 4 büyük 2 de çocuk olmak üzere 6 battaniyenin de hazır olduğunu ve bir tırda 150 adet olmak üzere 3 tır şeklinde yapılacak ilk sevkiyatın 20 Şubat’ta yola çıkacağını ifade etti.

Bakırköy Kaymakamlığı olarak nakdi yardımı kabul etmediklerini de sözlerine ekleyen Köklü, görevlendirdikleri idarecilerin aracılığı ile firmalarla yaptıkları görüşmeler sonucu bir çadırın maliyetinin 13 bin lira olduğunu ve kendilerine destek olmak isteyen kurum ve kuruluşları çadır yapan firmalara yönlendirdiklerini belirterek, ilçenin hayırda rekabet eden kurum, kuruluş ve STK’larına ayrıca teşekkür etti.

YAPILAN VE YAPILMAYA DEVAM EDEN ÇALIŞMALAR HAKINDA DA BİLGİ VERDİ

“HEM DEPREM BÖLGESİNDE ÇALIŞANLARIN HEMDE DEPREMZEDELERİN İŞİNİ KOLAYLAŞTIRMAYA ÇALIŞIYORUZ”

Asrın felaketi olarak değerlendirilen depremin hemen ardından yapılan ve yapılmaya devam eden çalışmalar hakkında da bilgi veren İlçe Kaymakamı, depremin hemen ertesinde Milli Eğitim Müdürü ile organize olarak, toplumsal duyarlılığı çok yüksek Bakırköylülerin desteği ile gelen ihtiyaç malzemelerini ilk etapta yine gönüllüler aracılığı ile paketlediklerini, giden her tırla birlikte 2 temsilci gönderdiklerini ve malzemelerin Bakırköylüler adına verildiğini söyleyerek, şöyle devam etti.

“Kartaltepe Çok Programlı Anadolu Lisesi’ni gıda, Emlak Kredi Bankası İlköğretim Okulu’nu da kılık kıyafet, yatak, yorgan, battaniye ve hijyen ürünlerinin yer aldığı depo olarak belirledik. Gönüllü kadınlarımız  deprem bölgelerinde hem çalışanların hem de depremzedelerin işini kolaylaştırmak adına giyecekleri alt, üst, iç çamaşır, çorap ve şapka şeklinde beden beden kombine ediyor.

Yani depremzede vatandaş, bedenine uygun paketi alıyor, montuyla birlikte, ayakkabı numarasını da söyleyerek kargaşa oluşmadan ihtiyacını temin edebiliyor. Kadınlarımızın büyük uğraş vererek beden beden yaptığı iş belki burada bir zahmet oluyor ama deprem bölgesinde yaşanacak üç zahmetin önüne geçmiş oluyor. Şu anda bin kişilik kıyafet stoğumuz var ve peyder pey gönderiyoruz”

BÖLGEYE GELEN DEPREMZEDELER İÇİN DE BİR SINIF OLUŞURULDU

Ayrıca Emlak Kredi Bankası İlköğretim Okulu’nda bir sınıfında depremde zarar görüp ilçedeki yakınlarının yanına gelen aileler için ayrıldığını söyleyen Köklü, Bakırköy’e gelen depremzede sayısının an itibari ile 82 olduğunu ve hepsiyle tek tek ilgilenildiğini ifade etti. 

ÇÖLYAK HASTALARI DA UNUTULMADI

İlçe Kaymakamı Abdullah Köklü’nün gazetecilerle bir araya geldiği görüşmeye katılan İlçe Milli Eğitim Müdürü Muhammet Fatih Çepni’de, depremin hemen ertesinde öğretmenlerden oluşan 495 görevlinin bölgelere gönderildiğini belirterek, başta su olmak üzere yiyecek ve giyecek ihtiyaçlarının da tırlarla gönderildiğini belirtti. Malatyalı olan ve yakın ailesinin de depremden brinci derecede etkilenenler arasında olduğunu belirten Çepni, Çölyaklı hastaları için de ayrıca yiyecek teminin de bulunduklarını, kaymakamlık marifetiyle yapılan tüm işlemlerin organize ve hızlı bir şekilde devam ettiğini, yapılan her iş için de ayrı bir koordinatör görevlendirdiklerini ifade etti. Ataköy Uluslararası Gençlik Merkezi’nde de çalışmaların devam ettiğini söyleyen Muhammet Fatih Çepni, hassasiyetleri için tüm Bakırköy halkına teşekkür etti.

YAPILAN ÇALIŞMALAR YERİNDE İNCELENDİ

Emlak Kredi Bankası İlköğretim Okulu’nda yapılan çalışmaları gazetecilerle birlikte gezen İlçe Kaymakamı Abdullah Köklü, depremde zarar görerek yakınlarına gelen Yeter ailesi ile de bir müddet sohbet etti. Yaşanan depremin psikolojik etkisini Bakırköylülerin yakın ilgisi ile atlatmaya çalıştıklarını söyleyen Yeter ailesi, “Allah kimseye böyle bir olayı yaşatmasın” dedi.

Son olarak Bakırköylülere, çadır kentler kurma konusunda destek çağrısında bulunan Atatürk Havalimanı Mülki İdare Amiri Bakırköy Kaymakamı Abdullah Köklü, standartlara uygun olarak yapılan çadırların devlet envanterine işleneceğini belirterek,  “Depremin yaralarını hep birlikte saracağız” ifadeleriye hassasiyetleri için tüm Bakırköy halkına bir kez daha teşekkür etti.

Haber: Selvi  Sarıtaç

Bir yanıt yazın

× Bize Ulaşın!