GÜNDEM

BAKIRKÖY BELEDİYESİNDE YETKİ DAVASINI DİSK/ GENEL İŞ KAZANDI                                     

Bakırköy Belediyesinde çalışan işçilerin örgütlü olduğu DİSK/Genel-İş 5 yılın sonunda yetki itiraz davasını kazandı.

Bakırköy Belediyesinde DİSK/Genel-İş İstanbul Avrupa Yakası 2 No’lu Şube üyesi BAK-PER bünyesinde çalışan işçiler 5 yılı aşkın süredir devam eden yetki davası mücadelesini kazandı. Yetki itiraz davaları nedeniyle toplu iş sözleşmesi yapamadan çalışan belediye işçileri yetkiyi kazanmalarıyla beraber toplu iş sözleşmesi yapmalarının önünde yasal bir engel kalmadı.

Bakırköy Belediyesinde 2018’den bu yana belediye şirketlerinde BYUAŞ ve MAKRİKÖY olarak değişiklikler yaşandı. 2020 yılında yetki davasını kazanan ancak belediye yönetiminin şirket değişikliğine gitmesi nedeniyle Genel-İş üyesi işçiler bir kez daha yetki itiraz davasıyla karşı karşıya kaldı. 2020 yılından beri belediye iştiraki BAK-PER bünyesinde çalışan DİSK/Genel-İş İstanbul Avrupa Yakası 2 No’lu Şube üyesi işçiler davayı kazandı. Genel-İş’in yetkisi tanındı.

TİS HAZIRLIKLARINA BAŞLANACAK

Genel-İş İstanbul Avrupa Yakası 2 No’lu Şube Sekreteri Süreyya Doğan uzun ve zorlu bir süreçten geçtiklerini buna rağmen işçilerin sonunda kazandığını dile getirerek, “Diğer belediyelerde çalışan işçiler üçüncü toplu iş sözleşmelerini imzalarken Bakırköy Belediyesinde çalışan işçiler bunca sene sözleşmesiz çalıştı. İşçilerin asgari ücret sınırında, toplu iş sözleşmesi olmadan çalışmalarının nedeni 5 yıldır devam eden yetki itiraz davalarıydı. Mahkeme sonunda bizim haklı olduğumuza karar verdi. Çalışma Bakanlığından gelecek yetkiyi bekleyeceğiz” dedi. TİS çalışmalarına bir an önce başlayacaklarını söyleyen Doğan, “Belediye yönetiminin kurduğu Çalış-Sen var. İşçileri bir şekilde bu sendikaya geçirmeye çalışıyorlar. Elbette bu saatten sonra tekrar dava açamazlar ama Genel-İş’in dibini boşaltmayı işçileri Çalış-Sen’e üye yapmaya çalışıyorlar” diye konuştu.

Bir yanıt yazın

× Bize Ulaşın!