GÜNDEM

BAKIRKÖY BELEDİYESİ ÖNÜNDE İŞTEN ÇIKARMALARI PROTESTO ETTİLER

Bakırköy Belediyesi’ne hizmet veren bir şirkette taşeron olarak görev yapan 8 işçi geçen günlerde işten çıkarıldı. Daha sonra Bakırköy Belediyesi’nde kadrolu olarak çalışan 10 kişinin daha iş haddinin feshedilmesi üzerine Belediye İş Sendikası bugün protesto eylemi düzenledi.

Bakırköy Meydanı’nda toplanan sendika üyeleri belediye binasının önüne yürüdü. Burada basın açıklaması yapan kalabalık işçiler, ‘Çıkarılan işçiler geri alınsın’ ve ‘Hak, hukuk, adalet’ sloganı attı. Sendika adına konuma yapan Belediye-İş 2 Nolu Şube Başkanı Savaş Doğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun konuşmasını hatırlatarak, “Biz bu kadar iyi niyetliyken geçen hafta belediye şirketinde çalışan 8 arkadaşımız işten atıldı.


Ardından da Bakırköy’e hizmet etmiş emekliliğine 9 yıl, 7 yıl, 5 yıl kalan 10 işçi arkadaşımız daha haksız hukuksuz yere işten çıkarıldı. Haksız hukuksuz bir şekilde, tazminatını verip gönderelim anlayışıyla bu kış günü emekçileri aç ve açıkta bıraktınız. Bu anlayıştan derhal dönün, atılan arkadaşlarımızı derhal geri alın” çağrısı yaptı.

Bir yanıt yazın

× Bize Ulaşın!