GÜNDEM

BAKIRKÖY BELEDİYE ARAZİSİ SATIŞI SON SÜRAT DEVAM EDİYOR

Bakırköy Belediyesi Haziran ayı Meclis toplantısı yapıldı.

Bakırköy Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu toplantıya başkanlık etti.

Gündem dışı Ak Partiden Suat Karaçorlu ve CHP’den Gökmen Yıldırım söz aldılar. Suat Karaçorlu Taksim Camii’nin yapımı süreçlerinde günümüze kadar yaşanan sıkıntıları dile getirdi. Gökmen Yıldırım ise Gezi olaylarının yıl dönümünü hatırlattı ve ilk üç günkü kendisininde için olduğu süreçleri anlattı. Gündem dışı başka söz alan olmayınca Başkan oturumu açarak meclis kararlarını oylamaya sundu.

İlk dört madde oy birliğiyle kabul edilirken 5. madde için oylama öncesinde Ak Parti meclis üyeleri toplantıyı terk ederken CHP meclis üyelerinin oy çoğunluğu ile kabul edilerek Belediye arazisinin satış yetkisi verildi. Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu satıştan elde edilecek gelir ile Bakırköy Belediyesinin yarım kalan yeni belediye binası inşaatı, Evlendirme Dairesi binası inşaatı ve diğer ihtiyaçlar için kullanılacağını belirtti.

Alınan karar ile Florya-Basınköy mahallesindeki 949/109 ada/parselde bulunan 32,929 m2 Bakırköy Belediyesine ait arazi Başkanlık teklifi ile jet hızıyla satışa çıkıyor. 7 Haziran 2021 tarihli Bakırköy Belediye Meclis toplantısında alınan karar ile Koru Florya’nın yanında E-5 karayolu sırasındaki arazinin (Florya Çiftliği, Edirne Topkapı Asfaltı) açık ihale yöntemiyle satışı için karar alındı.

Bakırköy Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğünden imar durumu sorgusu yapıldığında imar durumu ile ilgili mevcut bilgi bulunmamaktadır. Tarla olarak görünen arazinin satış öncesi imar durumun güncellenmesi bekleniyor.

Bakırköy halkına ait arazinin Bakırköy halkından habersiz sessizce satılmaması için önümüzdeki günlerde halkın tepki göstermesi bekleniyor.

Bir yanıt yazın

× Bize Ulaşın!