GÜNDEM

BAĞIMLILIKTAN KURTULMAK İÇİN BİR FIRSAT: 9 ŞUBAT DÜNYA SİGARAYI BIRAKMA GÜNÜ

Bakırköy Yeşilay şube başkanı Neslihan Yakışan’ın İstanbul Esnaf Odalarının toplantı salonunda sivil toplum kuruluşlar ve davetlilerin katılımıyla 9 Şubat Sigarayı bırakma günü dolayısıyla konferans düzenlediler Dr. Talha Uçar sigarayı bırakmanın püf noktalarını görsellerle anlattı.

Yeşilay Şube Başkanı Neslihan Yakışan yaptığı değerlendirmede şunları söyledi;

Türkiye Yeşilay Cemiyeti, bağımlılıklarla mücadele eden dünyanın en eski en büyük sivil toplum kuruluşlarından biri olarak alkolle başlayan mücadelesini tütün, madde, kumar ve son olarak da teknoloji bağımlılığı alanında sürdürmektedir.

Maalesef ki Sigara ve tütün kullanımı, yılda 8 milyondan fazla insanın ölümüne yol açarak  halk sağlığımızın en büyük tehditlerinden biridir.

Türkiye Yeşilay Cemiyeti, 9 Şubat Dünya Sigarayı Bırakma Günü’nde tütün ürünlerinin ve elektronik sigaraların yarattığı risklere karşı halk sağlığı temelli ve önleyici olarak mücadelesini vermektedir. Unutmamalı ki

“Tütün kullanımının önlenmesi için tüm toplumun birlikte hareket etmesi gerekir.

Bağımlılıktan kurtulmak isteyenlere destek olmak için tüm birimleriyle hizmet veren Yeşilay Cemiyeti daha sağlıklı bir gelecek için Tütün kullanımıyla mücadelede etmektedir. 

Bağımlılıklardan kurtulmak isteyen herkese destek olmak için buradayız.

Yeşilay Danışmanlık Merkezlerimiz ve  Sağlık Bakanlığı ile ortak kurulan ‘Bırakabilirsin’ mobil uygulaması ile tütün bağımlılığından kurtulmak için ihtiyaç duyduğunuz desteği ücretsiz olarak alabilirsiniz.

Toplumu bağımlılıklardan korumak ve bilinçlendirmek için yaptığı çalışmalarından dolayı Yeşilay Cemiyeti 1934 yılından bu yana “Kamuya Yararlı Cemiyetler” arasında yer almış ve “Avrupa Kalite Yönetimi Vakfı tarafından Mükemmellik Ödülü”ne layık görülmüş bir kuruluşudur.

Bağımlılıkla Mücadelede 9 Şubat Dünya Sigara Bırakma Günü Etkinliğine Katılımınız bizi onurlandırmıştır.

Teşriflerinizden dolayı teşekkür ederiz.

Bir yanıt yazın

× Bize Ulaşın!