GÜNDEM

ATAKÖY VE AMBARLI’DA ATIKSU TÜNELLERİ İKİ YILDA FALİYETE GEÇECEK

İSKİ’nin biyolojik atıksu arıtma kapasitesini artırmak amacıyla başlattığı Ataköy ve Ambarlı atıksu tünellerinin 2022 ve 2023’te bitirilmesi hedefleniyor.
Marmara Denizi’ndeki müsilaj felaketiyle birlikte bir kez daha gündeme gelen atıksu arıtma tesisleriyle ilgili olarak İSKİ’nin yürüttüğü iki çalışmada sona yaklaşıldı.
Marmara Denizi’nde yüzde 100 ileri biyolojik arıtma hedefiyle çalışmalarını sürdüren İSKİ’nin Küçükçekmece Gölü’nün sağ ve sol sahil bölgesinden toplanan atıksuları Ataköy ve Ambarlı İleri Biyolojik Atıksu Arıtma Tesisi’ne aktaracak olan Ataköy ve Ambarlı Atıksu Tünellerinin inşaat çalışmaları devam ediyor.
Çalışmalar tamamlandığında, halihazırda Küçükçekmece Atıksu Ön Arıtma Tesisi’nde arıtılan atıksular, Ataköy ve Ambarlı İleri Biyolojik Atıksu Arıtma Tesislerine aktarılacak ve ileri biyolojik seviyede arıtılması sağlanacak. 2003 yılından bugüne İstanbullulara hizmet veren ve günlük 354 bin metreküp kapasiteye sahip olan Küçükçekmece Atıksu Ön Arıtma Tesisi ise devre dışı kalacak.
Ambarlı Atıksu Tüneli, 2 bin 200 milimetre çapında ve 6 bin 65 metre uzunluğunda inşa edilecek. 2022 yılı sonunda bitirilmesi öngörülen tünelin güncel maliyeti 90 milyon TL.
3 bin 600 milimetre çapında ve 8 bin 620 metre uzunluğundaki Ataköy Atıksu Tüneli ise 2023 yılı sonunda devreye girecek ve güncel maliyeti 200 milyon TL.

Bir yanıt yazın

× Bize Ulaşın!