SİYASET

AK PARTİ BAKIRKÖY YENİDEN TÜLİN MAZLUMOĞLU KESTANE DEDİ

AK Parti Bakırköy 7. Olağan İlçe Kongresi’nde, mevcut başkan Tülin Mazlumoğlu Kestane ile yola devam kararı alındı. Başkan Mazlumoğlu Kestane, yeni dönemde daha büyük bir heyecanla çalışacaklarını söyleyerek, tüm Ak Parti teşkilatına teşekkür etti.

 Düzenlenen kongreye, Ak Parti Genel Başkan Vekili Numan Kurtulmuş, Genel Başkan Yardımcısı Fatma Betül Sayan Kaya, AK Parti Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu, İl Başkanı Bayram Şenocak, İstanbul Milletvekilleri Emine Sare Aydın, Rümeysa Kadak, Abdullah Güler, Hasan Turan, Ahmet Hamdi Çamlı, İffet Polat, Nevzat Şatıroğlu, Feyzullah Kıyıklı, Tülay Kaynarca, bazı ilçe belediye başkanları ve ilçe başkanlarının yanı sıra partililer de katıldı.

Kongrenin en dikkat çeken ismi ise, uzun süredir kanser hastalığı ile mücadele eden AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları MKYK Üyesi Hülya Özdağ Özen oldu. Kongrede konuşma yapan katılımcılar, Hülya Özdağ Özen’i Ak Parti davasına gönül vermenin canlı örneği olarak gösterirken, bir an önce sağlığına kavuşması temennisinde bulundular.

Divanın kurulmasının ardından Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve tüm şehitler için 1 dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından başlayan kongrenin açılış konuşmasını yapan mevcut ve yeni başkan adayı Tülin Mazlumoğlu Kestane, 2. dönem adaylığı olmasına karşılık, yeni kongrede çok daha fazla heyecanlı olduğunu ifade etti.

Ak Parti davasına gönül veren tüm dava arkadaşlarına teşekkür eden Mazlumoğlu Kestane, işinden, eşinden ve hayatından eksilterek, ülkenin geleceği için çalışan tüm dava arkadaşlarının emeklerine teşekkür ederken, geçmişten bu güne yönetimlerde emek veren herkese ayrıca teşekkür etti.

Kongreye katılan isimler sırasıyla şöyle konuştu:

TBMM’NİN EN GENÇ VEKİLİ; “AK PARTİ KURULDUĞUNDA 5 YAŞINDAYDIM”

TBMM’nin en genç milletvekili olan Rümeysa Kadak, Ak Parti kurulduğunda 5 yaşında olduğunu söyleyerek, “Siz olmasaydınız ben ve biz olmazdık” dedi.

Ak Parti’nin mazlum milletlerin tek umudu olduğunu söyleyerek konuşmasını sürdüren Kadak, partisinin kuruluş dönemlerini kendisinin okuyarak öğrendiğini ama salonda bulunan herkesin yaşayarak öğrendiğini ifade ederek, “Hepinizin emeklerine teşekkür ediyor, başka rakibimiz olmadığı bilinci ile daha iyiye nasıl ulaşırız diye çalışıyoruz” ifadelerini kullandı.

“İSTANBUL’A BÜYÜK DÖNÜŞÜMÜN DAMGASINI BAKIRKÖY’DEN VURMAK İSTİYORUZ”

AK Parti Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu, İstanbul’un en önemli ve bir zamanlar en büyük ilçelerinden biri olan Bakırköy’ün kendileri için de çok önemli olduğunu söyleyerek, İstanbul’a büyük bir dönüşümün damgasını Bakırköy’den vurmak istediklerinin altını çizdi.

“HEDEF 2071’E KADAR UZANAN BİR SÜREÇ”

 Kongrede konuşan İl Başkanı Bayram Şenocak, üye kampanyası ve seçim çalışmalarındaki başarıları nedeniyle tüm teşkilatına teşekkür ederken, Ak Parti iktidarı hedeflerinin 2071’e kadar uzanan bir süreç olacağına olan inançlarıyla çalışmalarını sürdürdüklerini söyledi. Yapacaklar çok daha fazla işleri olduğunu ifade eden Şenocak, “Önümüzdeki dönem hedeflerini yerine getirmek için bu güne kadar olduğu gibi, bundan sonrada durmadan çalışacağız” diyerek katılımcılara teşekkür etti.

“HER YIL 1 MİLYON YENİ ÜYE”

Kongrede konuşan Genel Başkan Yardımcısı Fatma Betül Sayan Kaya, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin önemine değinerek, Avrupa’da yapılan seçimlerde dahi Recep Tayyip Erdoğan isminin telaffuz edildiğini, pandemi sürecinde 45 günde yapılan hastaneleri ve daha pek çok örnekle dünyanın en güçlü sayılan ülkelerinin bile önüne geçildiğini belirtti. Her yıl 1 milyon üyeyi Ak Parti ailesine dahil ettiklerini ifade eden Sayan Kaya, “Biz geniş ve güçlü bir aileyiz” dedi.

“İSTANBUL’U YENİDEN AK PARTİ HİZMETLERİYLE DONATACAĞIZ”

AK Parti’nin adanmışlık duygusu ve dava şuuruyla kurulan bir parti olduğunu anlatan Kaya, örnek olarak tedavi altında olmasına rağmen, kongreye katılan AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları MKYK Üyesi Hülya Özdağ Özen’i örnek göstererek, “İşte canlı örneği” diyerek, emeklerinden dolayı teşekkür etti.

25 yıl boyunca Cumhurbaşkanı Erdoğan liderliğinde İstanbul’a hizmet ettiklerini belirten Kaya, “CHP zihniyeti İstanbul’u kazandı, ne yaptı? AK Parti döneminde basılmış ilmi ve akademik eserlerin künyelerini giyotinle yok etti. İşte CHP zihniyetinin ilme, akademik çalışmaya, fikir ve düşünce özgürlüğüne verdiği değer budur. İnşallah güçlü bir şekilde çalışarak İstanbul’u yeniden AK Parti hizmetleriyle baştanbaşa donatacağız” diyerek konuşmasını tamamladı.

“AK PARTİ’NİN REFORM İRADESİ SAHİCİ, CİDDİ, KALICI, SAMİMİ VE GÜÇLÜDÜR”

Kongrenin son konuşmacısı olan Ak Parti Genel Başkan Vekili

 AK PARTİ’NİN REFORM İRADESİ SAHİCİ, CİDDİ, KALICI, SAMİMİ VE GÜÇLÜDÜR”

Kongrenin son konuşmacısı olan Ak Parti Genel Başkan Vekili Numan Kurtulmuş, Türkiye’nin, ‘yeni Türkiye’ istikametinde yürüyüşünü gördükçe birilerinin bundan rahatsızlık duyduğunu ve eski Türkiye’nin bazı adamlarının AK Parti’nin reform iradesi üzerinde tartışmalar ve tereddütler oluşturmaya çalıştığını gördüklerini söyledi.

“Şunu çok açık söylüyorum” diyerek devam eden Kurtulmuş, “AK Parti’nin reform iradesi sahici, ciddi, kalıcı, samimi ve güçlüdür” dedi.

AK PARTİ’NİN 4 TEMEL ÖZELLİĞİNİ SIRALADI

Yeni bir döneme girildiğini, dünyanın ve Türkiye’nin yeniden yapılanma süreçlerinden geçtiğini, bu süreçte teşkilatlara büyük görevler düştüğünü ifade eden Ak Parti Genel Başkan Vekili Numan Kurtulmuş, AK Parti’nin 4 temel özelliğini sıraladı.

1-  AK Parti, yerli ve milli bir partidir. Kökü mazide olan, atiyi temsil eden bir harekettir.

2- AK Parti, bütün Türkiye’nin, 83 milyonun partisidir.

3- AK Parti, demokrasiden başka hiçbir güce inanmayan beşeri anlamda bir partidir. Böyle olduğu için de 27 Nisan’a direnebildiği gibi 15 Temmuz’a da direnebilmiştir. Millet iradesinden başka beşeri planda hiçbir gücün önünde eğilmemiş, hiç kimseye eyvallah etmemiştir.

4- Reformculuk, reform iradesine sahip bir partidir.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın geçen haftadan bu yana ekonomide, siyasette, hukukta ve sosyal yapıda yeni bir reform sürecine girildiğine işaret etmesiyle birlikte Türkiye’nin yepyeni bir arayışı ve açılışı ortaya koyduğunu belirten Kurtulmuş, Ak Parti’nin Türkiye’nin ihtiyacı olan reformları yapacağından kimsenin tereddüt etmemesi gerektiğini söyledi.

AK Parti’nin 18 yılı aşkın devam eden siyasi süreçte, siyasi, hukuki, hak ve özgürlükler, ekonomi gibi çok sayıda reform ürettiğini belirten Kurtulmuş, “Hayatında bir tane reform yapmamış olanların, reform iradesini gölgelemelerine izin vermeyeceğiz” diyerek, konuşmasını tamamladı. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kongreler için hazırlanmış video mesajının gösterildiği kongrede, divan heyeti belirlendikten sonra raporlar okunarak delegelerin oylamasına sunuldu. Raporların kabul edilmesinin ardından, seçime geçildi.

Yapılan seçime göre Ak Parti Bakırköy 7. Olağan Kongresi İlçe Yönetim Kurulu, İl Delegeleri, Asil ve Yedek Üyeleri şu şekilde belirlendi.

İLÇE BAŞKANI

Tülin Mazlumoğlu Kestane

İLÇE YÖNETİM KURULU (ASİL)

1- Abdurrahman Kalay

2- Ali Yahşi

3- Arzu Cengiz

4- Aslı Öztemel

5- Aslıhan Şen

6- Cuma Parlak

7- Çetin Mert Palancı

8- Dilek Narman

9- Emre Başoğlu

10- Erhan Avcı

11- Fatih Gündoğmuş

12- Gülten Doğru

13- Harun Can

14- Hasan Ali Ercan

15- Maide Aydan Karabıyık

16- Mehmet Korkmaz

17- Mehmet Yetkinağaç

18- Murat Özen

19- Mustafa Mümtaz Tokluoğlu

20- Özgür Polat

21- Ramazan Denli

22- Samet Çetintaş

23- Serkan Özcan

24- Serkan Yıldırımtaş

25- Songül Başar

26- Uğur Görkem Demir

27- Ünzile Meydancı

28- Yahya Eraslan

29- Zuhal Çalbay

İLÇE YÖNETİM KURULU YEDEK

1- İsmail Kayaduman

2- Mehmet Damar

3- Tacettin Tezcan

4- Muradiye Aytaç

5- Salih Kaya

6- Necmettin Cüneyt Şenalp

7- Zeynep Altun

8- Gülen Yüksel

9- Mert Karaca

10- Taha Duran

11- Selim Aktürk

12- Mesut Çağlar

13- Ömer Servet

14- Emine Ünver

15- Ertuğrul Durmuş

İL DELEGESİ ASİL

1- Tülin Mazlumoğlu Kestane

2- Gaye Koz

3- Suat Karaçorlu

4- Mahmut Gürcan

5- Hülya Özen

6- Funda Demirci

7- Kazım Abdülazizoğlu

8- Füsun Kümet

İL DELEGESİ YEDEK

1- Servet Toraman

2- Serkan Yıldırımtaş

3- Halit Cebeci

4- Cuma Parlak

KAYNAK: Selvi SARITAŞ

Bir yanıt yazın

× Bize Ulaşın!