SİYASET

AK PARTİ BAKIRKÖY İLÇE BAŞKANI YEREL BASINLA BAKIRKÖY’ÜN SORUNLARINI GÖRÜŞTÜ

Ak Parti Bakırköy İlçe Başkanı Tülin Mazlumoğlu Kestane, başkan yardımcıları ve meclis üyelerinin de hazır bulunduğu kahvaltılı toplantıda gazetecilerle buluştu. Tanıtım Medya Birim Başkanı Özgür Polat’ın organize ettiği toplantıda ilçe başkanlığı olarak yaptıkları çalışma ve faaliyetler hakkında basın mensuplarına bilgi veren Mazlumoğlu Kestane, “Bakırköyün halini bir Bakırköylü olarak ifade etmek istiyorum ki gerçekten içler acısı. Seçmenin kendisine gelip, sandığın başında kendisine emanet edilmiş iradesini doğru kullanması açısından bilinçlendirilmesi gerekir diye düşünüyorum” dedi.

AK Parti Bakırköy İlçe Başkanı,BaşkanYardımcılarıve meclis üyelerininde hazır bulunduğu kahvaltılı toplantıda gazetecilerle bir araya geldi. Ülke gündemi, Kanal İstanbul ve en çokta Bakırköy’le ilgili konularda fikir alış verişinin yapıldığı toplantı öncesinde, İlçe Başkanı Tülin Mazlumoğlu Kestane, Ak Parti Bakırköy olarak kongreden bu güne yaptıkları çalışmaları sıraladı.

ÇALIŞMA PRENSİPLERİNİ ANLATTI

Ana Kademe olarak, ilçe yönetimi, Kadın ve Gençlik Kolları olmak üzere, yan kollarıyla birlikte oluşturdukları çalışma modellerinin mahallelere kadar uzandığını, her mahallede 3 kademe mahalle başkanları ve yapılanmaları olduğunu belirten Mazlumoğlu Kestane, Siyasi ve Hukuk İşleri, Teşkilat, Seçim İşleri, Tanıtım Medya, Sosyal Politikalar, Yerel Yönetimler, Ekonomi İşleri, Sivil Toplum ve Halkla İlişkiler, Mali ve İdari İşler ve Sekreterlik olmak üzere komisyonları, spor, engelli, yaşlı ve aile gibi genel merkezlerinde de ayrıca birimleri olan komisyonları olduğunu söyledi. Yapılacak iş ve etkinliklerle ilgili de geçici komisyonlar kurarak, işin uzmanlarıyla birlikte çalışma yaptıklarını belirten Tülin Mazlumoğlu Kestane, pandemi süreciyle birlikte tüm dünya ile birlikte ülkemizin de zor günler geçirdiğini, ancak sosyal ve siyasi çalışmalarına hiç ara vermediklerini, hızlıca dijitalleşme sürecine girerek çalışmalarını sürdürdüklerini ifade etti.

Yönetim kurulu, mahalle yönetimleri, başkanları, kadın ve gençlik kolları, birim toplantıları, meclis üyeleri ve büyükşehirle birlikte her ay 98 toplantı yaptıklarını ve seçim dönemlerinde oluşturdukları Seçim Koordinasyon Merkezi’nde de aynı yapılanmayı sürdürüldüklerini belirtti.

Kadın Kolları Başkanı Gülan Geri ve Gençlik Kolları Başkanı Abdurrahman Bilgici’nin de hazır bulunduğu toplantıda, son bir aylık çalışmalarını sıralayan Mazlumoğlu Kestane, “Tüm mahalllerde girilmedik hane bırakmayacak bir çalışma ortaya koyuluyor” diyerek çalışmalarını şöyle sıraladı.

  • 150 yeni doğan bebek ziyareti
  • 200’e yakın esnafı ziyareti
  • 23 Adak kesilip 325 haneye ulaştırıldı
  • İhtiyaç sahibi 733 aileye erzak yardımı
  • Yetim kız çocuklarının evlenmelerinde çeyiz yardımı (4 kız çocuğunun evini, gelinliğini, düğününü organize ederek evlilik yolculuğuna çıkardık.)
  • Çeşitli sebeplerle birlikte yaşayan ancak nikah yaptıramamış sayısız çiftin nikahları kıydırıldı
  • 215 yaşlı, 158 engelli ailesi ziyaret edildi, hasta yatağı, havalı yatak ya da tekerlekli sandalye ihtiyaçları giderildi
  • Huzur evi ziyaretleri hiç aksatılmadı
  • 580 kız çocuğunun kırtasiye, okul ve giysi ihtiyaçları karşılandı
  • ‘Kirvem Ak Parti’ projesi kapsamında 50 çocuğun kirvesi olundu, hem mm sünnetleri hem de şölenleri yapıldı
  • 7 aileye tekerlekli sandalye, 4 hasta yatağı, 6.500 çocuğa da kırtasiye yardımı yapıldı
    AMATÖR SPOR KULÜPLERİNE DESTEK ANLAMINDA BELEDİYENİN BÜYÜK EKSİĞİ VAR

Spor komisyonları aracılığı ile amatör spor kulüplerine destek olmaya çalıştıklarını, yerel yönetimlerin görevi olan bu konu hakkında büyük eksiklik olduğunu ve Ak Parti İlçe Başkanlığı olarak ellerinden geldiğince çözümeye çalıştıklarını belirten Mazlumoğlu Kestane, ilçe başkanlığı olarak da konuyla ilgili bir raporlama yaptıklarını, spora ilk adım etkinliği ile çocukları sporla tanıştırarak ilgi alanları ve farkındalıklarını geliştirmeleri adına çalıştıklarını belirtti.

ÖNCELİĞİK ŞEHİT VE GAZİ AİLELERİ

Şehit ve Gazi ailelerine olan hassasiyet ve önceliklerinin tartışılmaz olduğunu söyleyen Mazlumoğlu Kestane, düzenli ziyaretlerine devam ettiklerini, kongrelerinden beri de 2942 hanede yaşlıları ziyaret edip, 4550 telefon aramasıyla da hal hatırları sorduklarını, sel ve felaket bölgelerine su, Pakistan’a da koli yardımı yaptıklarını anlattı.

PARTİMİZE KİMSESİZLERİN KİMİ OLMA MİSYONUNU YÜKLEYEN HERKESE TEŞEKKÜR EDERİM

Pandemi sürecinde tüm dünya ile birlikte ülkemizin de kötü günler geçirdiğini, o dönemde yardıma ihtiyacı olanların sadece partililer olmadığını, kendilerini arayan her kese ulaştıklarını, evinde hayvan besleyen bir kişinin ona mama alamamasının evladına mama alamamakla eş değer duygular yaşattığını çok iyi bildiğini söyleyen Mazlumoğlu Kestane, “Partimize kimsesizlerin kimi olma misyonunu yükleyen herkese teşekkür ediyorum” dedi.


KÜLTÜR VE CEM EVİ BAŞKANLIĞI ÖNEMLİ BİR ADIMDIR

İlçe başkanının ardından söz alan Siyasi ve Hukuk İşlerinden Sorumlu Başkan Yardımcısı Serkan Yıldırımtaş, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıkladığı Cemevlerinin aydınlatma, içme ve kullanma suyu, yapım, onarım, bakım giderlerinin karşılanacağı, bu işlemlerle ilgili kuracağı Kültür ve Cem Evi Başkanlığı’nın önemli bir adım olduğunu söyleyerek, Alevi, Kürt, Türk, Başörtüsü gibi yıllardır bu ülkenin motivasyonunu bile isteye bozmak isteyenlere gerekli cevabın da böylece vermiş olduğunun altını çizdi.
KANAL İSTANBUL TEK BAŞINA BİR KANAL PROJESİ DEĞİLDİR

28 Şubat sürecini hatırlatarak, tek kaybedenin Türkiye olduğunu belirten Yıldırımtaş, yüksek llsansını Kanal İstanbul üzerine tamamladığını söyleyerek, “Bu proje tek başına bir kanal projesi değildir. Tekniki, tarihi ve manevi boyutu var. 1453 den beri Yunanistan’ın kaybettikleri İstanbul’u kazanmak gibi bir hayali var. 45 bin metre uzunluğunda 275 metre genişiliğinde, 20.75 metre genişliğinde bir kanaldan bahsediyoruz. Buradan geçecek azami gemi boyutu ortalama 350 metre. 1930’larda İstanbul Boğazı’ndan günlük ortalama 8-10 tane ortalama uzunluğu 50 metre olan ticari gemi geçiyordu, şu anda bu sayı 110-130 ve boyutları 300-350 metre uzunluğunda. Yıla vurduğumuzda 45 bin civarı. Bunların 10-12 bin tanesi tehlikeli madde taşıyor. 1979-1994 ve 1999 tarihinde İstanbul Boğazı’nda yaşanan sıkıntıları biliyoruz. İstanbul Boğazı bir tane. Karadenize açılan tek yol. Montrö Sözleşmesi’nde alternatif bir yola mani bir durum yok. Alternatif bir kanal açmak Karadenize kıyısı olan ülkeler kadar Orta Asyadaki ülkeleri de ilgilendiriyor. En önemlisi burada hidrojen sülfür var ve miktarı o kadar fazla ki dünya ihtiyacının 45 katı. Karadenizin 432 bin kilometre alanı var ve yarısı Türkiye’ye ait. Misâk-ı Millî sınırlarımız 2-3 seneye genişleyecek ve12 ada dahil hepsini alıp gerekeni yapacağız” dedi.
MECLİS ÜYELERİ HER AY MAHALLE BAŞKANLARINI BİLGİLENDİRİYOR

Yerel Yönetimlerden Sorumlu Başkan Yardımcısı Serkan Özcan’da, meclis üyelerinin her ay yaptıkları meclis toplantılarının içeriğini yönetim kurulu ile paylaştığını, her meclis üyesinin 3 mahalleden sorumlu olduğunu, düzenli olarak yaptıkları toplantılardan dolayı da mahalle başkanlarının doğru bilgiye birinci ağızdan ulaşarak, mahalleliye doğru bilgi aktardıklarını söyledi. Özcan, kamu yararı taşıyan her konuda belediye yönetimine destek verdiklerini söyledi.

Sosyal konutların yüzde 20’sinin gençlere ayrıldığını, hane halkı geliri 16 bin liranın altında olanların başvurabileceğini, gençlerin ise hane halkı gelirinden bağımsız olarak başvurabileceğini söyledi.

Halit Cebeci: 19 Ekim’de yapılacak büfe görüşmelerinde ilçe sorunlarının sorunlarının tamamını ifade edeceklerini, Sayıştay raporlarla ilgili her konuda konuştuğunu, pazar yeriyle alakalı

Özgürlük Meydanı’nda üzerinde eski kaymakamlık ve emniyet binasının bulunduğu arazinin milli emlaka ait olduğunu ve yeşil alan kalmak kaydı ile meydan büyütme çalışmaları kapsamında Osmaniye Mahallesi’ndeki arazi ile trampa yapılmasını sağladıklarını söyledi. Bakırköy Belediyesine ait 6 dönüm alanda cami yapılması için İBB’den geçen kararla o alana trafo koymak istediler. İtiraz ettik ve trafoyu kendileri için ayırdıkları ticaret alanına aldırdık.

Kapalı pazar alanına karşı değiliz,

  1. Ayda normal şartlarda sözleşme süresi Kasım ayında doluyor. Uzatma süresi 2 aydır. Dolayısı ile sokağa pazar kurulma işi bitiyor. Yani sokaklarda kurulan Cumartesi pazarını kanunen 1. Aydan sonra kuramaz. O zamana kadar kapalı pazar bitirilmez ise pazarcı esnafı ile de bir kez daha karşı karşıya gelineceğini söyledi. Pazarcı esnafının yaşadığı sorunlardan da haberdar olduklarını, kapalı pazar alanına karşı olm aldıklarını ancak yapılma usulüne karşı olduklarını ifade etti.

Hukuk Komisyonu üyesi de olan Halit Cebeci, meclise geldiği anda hukuka taşıyacakları pek konunun da gündeme gelmediğini belirterek, pazar konusuyla ilgili gerekli uyarıları yaptıklarını gerekirse de mahkemeye taşımaya hazır olduklarını söyledi.

Toplantıda sırasıyla konuşarak gazetecilerin sorularına cevap veren meclis üyeleri şu bilgileri aktardı.

İBB’li Meclis Üyesi Halit Cebeci:
BEN YAPTIM OLDU’ MANTIĞI İLE ÇALIŞAN BİR BELEDİYE OLAMAZ

Sadece Bakırköy’de değil, hemen hemen her yerde dernek ve spor kulüplerinin bir kısmı fazlaca politize olmuş. Elbette herkesin bir siyasi görüşü olacak ancak bunu çok fazla yansıttıkları için bazen avantaj bazen de dezavantajlı duruma düşüyorlar.

Zeytinlik Halk Pazarı ile ilgili sözleşme yapmaktan vazgeçilip az kira ödemek için kendilerini ecrimisile sokan esnafında suçlu olduğunu düşünüyorum. Bir arefe günü gidip insanların dükkanını başına yıkmak suretiyle belediyenin esas ve usul hatalarını görüyoruz bunları da dile getiriyoruz. ‘Ben yaptım oldu mantığı’ ile ilçeyi yöneten bir anlayış olmaz.

Bakırköy Belediyesi yeni dönemde 1 milyar 217 milyonluk bütçe yapmış ve gelir kaynaklarının yüzde 33’ü Bakırköy’de arsa satışı.

Memnu hakların iadesi kapsamında elimizden gelen çalışmaları yaptık, en geç gelecek ay kentsel dönüşümün önünün açılması ve İBB’den bir karar alınması için gayret edeceğiz.

MÜSİAD’ın yanında inşa edilecek cami için gayretlerimiz devam ediyor. İstanbul ve İncirli Caddesi ile ilgili de yeterince konuştum gerisi halkın taktiri.

İlçe Meclis Üyesi Servet Toroman: Dün oldu gibi bu günde milletimizin yanındayız, olmaya da devam edeceğiz. Hepimiz Bakırköylüyüz, önceliğimiz ilçemiz.

İlçe Meclis Üyesi Emine Dirican: 40 yıldır ailece Ataköy’de ikamet eden bir ilçe sakini olarak, bir ilçe belediyesi olduğunu hissedemedim. Partimiz sağ sol demeden çalışan bir teşkilat. Bizler aile kavramı içerisinde, sosyal yardımlaşma anlamında birlik beraberlik içinde kardeş olmaya, el olmaya, yol olmaya kendimizi adamış bir partiyiz. Ne mutlu bize ki kadınlara destek veren bir cumhurbaşkanımız var. Herşey ülkemiz
KENTSEL DÖNÜŞÜMLE İLGİLİ KONUŞTU

İlçe Meclis Üyesi Ömer Kaan Kara: Bakırköy’de +1 kat isteyen halkın aksine yeni yapılan binaların bazı yerlerde +2 kat yaptığını söylen gazetecilerin sorularını yanıtlayan Kaan Kara, özellikle Florya’da yapılan kaçakların kimin döneminde yapıldığına iyi bakmak gerektiğini, bazı yerlerde kod farkından dolayı kat sayısının artabildiğini, +1 katın da yapım maliyetinin düşmesi için istendiğini söyledi.

Kaan Kara, “Bakırköy Belediyesi’nde Kentsel Dönüşüm Müdürülüğü vardı şeflik oldu. Ak Partili tüm belediyelerimizde Plan Proje ve Şehir Müdürlükleri, hatta başkan yardımcıları bile ayrıdır. Bakırköy Belediyesi’nde çalışan şehir plancı bile sözleşmeli personel. Bakırköy Belediyesi olarak memnu hakların iadesi ile ilgili yaptığımız planları imzalatacak şehir plancısı bulamadık, çünkü kadrolu şehir plancısı yok. Şehir planlamaya bakış açısı bu olan bir belediyeden ne bekliyoruz.

Beklenen büyük İstanbul depreminde Bakırköy’de 29 bin hanenin barınma ihtiyacı olacağını, belediyenin böyle bir çalışması olup olmadığını belediye başkanına sorduğumuzda, konuyla ilgili bizim yaptığımız çalışmayı istedi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nden beklediğimiz 5 binlik plan onaylandığı anda Bakırköy Belediyesi olarak binlik planları yapacağız.
BİN KİŞİ SOSYAL KONUT BAŞVURUSUNDA BULUNMUŞ

Toplantının sonunda konuşan Ak Parti İlçe başkanı Tülin Mazlumoğlu Kestane, gazetecilerin önerileri ve görüşlerini çok önemsediklerini söyleyerek, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıkladığı Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut projesinden ev almak için bu güne kadar 5 milyon kişinin başvurduğunu, vatandaşın kendi birikimlerini bu hükümete emanet edeceğinin göstergesi olarak aslında 5 bin güven oyu olduğunu belirtti. Sosyal konutlara başvuru için bir aileye ait aylık gelir ortalamasının 16 bin lira olduğunu, gençler için böyle bir sınırlama olmadığını, gençlerin ailelerinden bağımsız kendilerine ayrılan yüzde 20’lik kontenjan içinde değerlendirileceğini hatırlattı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın parti genel başkanları olması hasabile de teşkilatlardan kendisine ulaştırılan sorunlara duyarlı olduğunu, grup toplantılarında bunları dile getirdiğini söyleyen Mazlumoğlu Kestane, sosyal konutlara başvuran ve kura sonucu açıkta kalan vatandaşların 2. ve 3. etap şeklinde devam edecek konut projelerinde hak elde etmesi için çalışılacağını cumhurbaşkanın söylediğini ifade etti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katıldığı törenle 2019’da temeli atılan Yeşilköy’deki Mor Efrem Süryani Kadim Ortodoks Kilisesi’nin Cumhuriyet tarihinin sıfırdan yapılan ilk kilise olduğuna dikkat çeken Mazlumoğlu kestane, Yeşilköy’de yapılan pandamı hastanesinin adının Murat Dilmener olması talebine tereddütsüz olarak cevap verdiğini, Ak Parti’nin tüm inanç gruplarını kucaklayan bir yapısı olduğunun
tartışılamayacağını söyledi.

“Yüz yüze 100 gün” projesi kapsamında yaptıkları saha çalışmalarında vatandaşın yaşanan ekonomik krizin artık global bir kriz olduğunun farkında olduğunu gördüklerini söyleyen Mazlumoğlu Kestane, Bakırköy’le ilgili değerlendirmelerini ifade ederek konuşmasını tamamladı.

“Bakırköy’de yerel siyaseti etkileyen katı bir ideolojik bakış açısı var. İdeolojiden uzak hizmete odaklı bağımsız bir bakış açısı ile oy verilse, Bakırköy halkının yüzde 90’ının bu yönetime oy vermeyeceği aşikar. Bakırköyün halini bir Bakırköylü olarak ifade etmek istiyorum ki gerçekten içler acısı. Seçmenin kendisine gelip, sandığın başında kendisine emanet edilmiş iradesini doğru kullanması açısından bilinçlendirilmesi gerekir diye düşünüyorum. Tavrımız erdemli siyaset üzerine doğrudan ve hizmetten yana. Bakırköy halkının hafızalarına kazıdığı bu zulmü sandığa yansıtacağına yüzde yüz eminim. Böyle bir zulum olamaz”

Bir yanıt yazın

× Bize Ulaşın!