SPOR

BERABERLİK TAKINTISI

Konyaspor-Trabzonspor maçında Trabzonspor topla daha fazla oynayan taraftı. Ancak Konyaspor, Trabzonspor’dan daha etkiliydi. Dakika 19’da savunma arkasına atılan topta Serkan Asan rakibine tekme atarak düşürdü ve kırmızı kart gördü. Böylece Trabzonspor 10 kişi kaldı. İlk yarı 0-0 sonuçlandı.

Dakika 64’de Lewis Baker frikikten süper bir gol attı. 82’de Konyaspor’un kullandığı köşe vuruşunda top arkaya sekti Hadziahmetovic bir çalım atıp topu şık bir şekilde ağlara gönderdi. 85’de Nwakaeme’nin kafa vuruşunda top direğe çarptı. Maç 1-1 bitti.

Konyaspor’un 4 golü iptal edildi.(3 pozisyon ofsayt, 1 pozisyon faul gerekçesiyle). 1 tane de penaltı iptal edildi. Hepsi doğru karar.

Uğurcan Çakır iyiydi ancak bazı pozisyonlarda topu yumruklamak yerine topu tutmaya çalıştığı için hata yaptı. Yüksek ihtimal Trabzonspor formasıyla son deplasman maçına çıktı.

Serkan Asan’a top sadece bir defa yaklaştı. O pozisyonda da amatörce davranıp kırmızı kart gördü. Trabzonspor gibi büyük bir kulüpte forma giyecek yeteneği yok. Oyundan çıktıktan sonra sağ beke Kâmil Ahmet Çörekçi geçti. Edgar yine harika bir performans sergiledi. Hugo başlarda top kayıpları yaptı ancak sonradan toparladı. Marlon, Serkan kadar olmasa da rezaletti. Ne defans yapabiliyor ne orta açabiliyor ne de pas atabiliyor.

Baker çok güzel bir gol attı ancak genel performansı ortalamaydı. Defans da takım arkadaşlarına yardım etti ancak ileriye hiç çıkmadı. Kamil Ahmet uzun zaman sonra maça ilk 11’de başladı. Fena değildi. 

Abdülkadir Ömür de fena değildi ancak daha da etkili olabilirdi. Bakasetas ilk yarı iyiydi, saha da resmen savaşıyordu ancak ikinci yarı etkisizdi. Nwakaeme saha da Trabzonspor adına en iyi isimlerdendi. Ekuban santrafor olarak görev aldı ancak arkadaşlarıyla hiç uyum sağlayamadı.

Oyuna sonradan giren Yusuf Sarı sürekli top kaybı yaptı. Üstüne üstlük topu kaybettikten sonra hiç koşmadı sadece yürüdü. 

Abdullah Avcı’nın performansını beğenmedim bu maç. Abdülkadir Ömür’ü sağ tarafta oynatırsan yapabileceği şeyler kısıtlanır. Onun ortada oynaması lazım. Ve bu maç gençler denenebilirdi çünkü Trabzonspor 4. sırayı garantiledi.

Süper Lig’in ilk yarısındaki maçta Konyaspor’u 3-1 mağlup eden Trabzonspor, 2010/11’den bu yana rakibine karşı lig dublesi yapamıyor.

Süper Lig’de çıktığı son iki maçı kazanan Konyaspor, Nisan 2016’dan bu yana üst üste üç galibiyet alamıyor.

Konyaspor, 2014/15’ten bu yana en fazla şut çektiği Süper Lig maçını Trabzonspor karşısında oynadı ve bu sezon bordo-mavililer karşısında en yüksek sayıya ulaşan takım oldu.

Bu sezon Süper Lig’de en fazla deplasman beraberliği alan takım Trabzonspor.(11)

Lewis Baker bu sezon Süper Lig’deki ikinci frikik golünü atarken, Trabzonspor formasıyla tek sezonda daha yüksek sayıya ulaşan son isim 2014/15’te Mehmet Ekici’ydi (5).

Bu sezon Süper Lig’de maçlarının ilk yarıları en fazla 0-0 biten iki takım Konyaspor (20) ve Trabzonspor (17).

Bu sezon Süper Lig maçlarının ilk yarılarında en az gol atan takım Konyaspor (13), en az gol yiyen ekip ise Trabzonspor (12).

Bir yanıt yazın

× Bize Ulaşın!