GÜNDEM

ARAÇ KİRALADILAR BAŞLARINA NELER GELDİ ?

Araç kiralama sözleşmesinin altına gizledikleri senetleri icraya koyan iki kardeşe ilişkin soruşturmada, ender görülen bir karar verildi. Geçen hafta ifadeleri alınan iki kardeş sevk edildikleri mahkemece tutuklandı. ‘Dolandırıcılıkla suçlanan kardeşlerden biri aylık gelirini 250 bin, diğeri ise 2 milyon lira olarak beyan etti.

HÜRRİYET Gazetesi’nin 1.5 yıl önce ‘Araç kiralayana senet şoku’ başlığı ile gündeme getirdiği olay, birçok tüketicinin başına gelebilecek türden. Merkezi İstanbul Bahçelievler’de bulunan D. I. Oto Kiralama şirketinden araç kiralayan yüzü aşkın kişi, bir süre sonra evlerine gelen haciz yazıları ile şok geçirdi.

Başlangıçta birbirlerinden haberi olmayan mağdurlar, haciz yazılarındaki ismi görünce de duruma anlam veremedi. Soluğu, İstanbul Adliyesi’ndeki icra müdürlüklerinde alan mağdurlar alacaklı olarak Bekir T. (37) ismini görse de olayın perde gerisinde nelerin olduğunu çözemedi. Mağdurlar birbirlerini buldukça durum giderek netlik kazandı. Sabri T.’nin (44) sahip olduğu D. I. Oto Kiralama şirketinden araç kiraladıkları süreçte, imzaladıkları sözleşmenin içine senet yerleştirildiğini fark eden mağdurlar, söz konusu senetleri, T.’nin kardeşi Bekir T.’nin icraya koyduğunu gördü.

Bir yanıt yazın

× Bize Ulaşın!