GÜNDEM

BAKIRKÖY KENT SAVUNMASI İSTİSMARA TEPKİ GÖSTERDİ


Bakırköy Kent Savunması, BirGün’ün ortaya çıkardığı tarikatta çocuk istismarı skandalına ilişkin bir basın açıklaması gerçekleştirdi. Açıklamada, “Tek derdi kendi saltanatını korumak olan ama çocukları korumayan düzeniniz de çocuklara daha bebek yaşta göz koyan, onlardan tahrik olan sapık tarikatlar da başınıza yıkılsın” denildi.
Bakırköy Kent Savunması, BirGün’ün ortaya çıkardığı İsmailağa Cemaati’ne bağlı Hiranur Vakfı’nın kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel’in kızı H.K.G.’nin 6 yaşında ‘evlendirilip’ istismara maruz bırakılması skandalına ilişkin bugün bir basın açıklaması yaptı.

Bakırköy Özgürlük Meydanı’nda düzenlenen basın açıklamasını Bakırköy Kent Savunması Sözcüsü İlknur Türkoğlu okudu.
“Karanlığa teslim olmayacağız” ve “Cemaat tarikat düzenine son” sloganlarının atıldığı açıklamada, “Tek derdi kendi saltanatını korumak olan ama çocukları korumayan düzeniniz de çocuklara daha bebek yaşta göz koyan, onlardan tahrik olan sapık tarikatlar da başınıza yıkılsın” denildi.

Açıklamanın tamamı şöyle:

“Biz Bakırköy Kent Savunması ve Bakırköy’deki tüm demokratik güçleriz. Biz bugün buraya bedava baklava, bedava bulgur ya da bedava kömür için gelmedik. Biz bugün buraya hayatları harcanan çocuklarımız ve gençlerimizin sesi olmak için geldik.

Sapık zihniyetli tarikatlarda yıllarca istismara uğrayan ve susturulan çocukların hakkını savunmaya geldik. Biz bugün buraya susturulan o çocukların sesi olmaya geldik. Çocuklara göz diken sapıklara ve onların suçlarını aklayanlardan hesap sormaya geldik.
Son yıllarda tarikatlarda, çocukların gençlerin başına gelenler hepimizin canını yakıyor. Ensar vakfında 40 küsur erkek çocuğunun istismara uğradığını biz biliyoruz, siz de biliyorsunuz. Kimbilir daha kaç tanesinin başına aynı şeyler geldi ve susturuldular.

Aladağ’daki tarikat yurdunda yanan kızlarımızın acısını içimizde taşıyoruz. Aileleri kimbilir nasıl susturuldular. Cemaat yurdunda yaşadıkları yüzünden intihar eden daha 20 yaşındaki Enes Kara’nın acısı hala taze. Kimbilir daha kaç genç intihar etti ve intiharları örtbas edildi bilmiyoruz. İşte bugün biz hepsinin feryadı olmak için buraya geldik.

“NEDEN HESAP SORMUYORSUNUZ?”

Ülkemizi ve çocuklarımızı din kisvesi altında her türlü pisliği yapan sapkın tarikatların eline teslim eden siyasi iktidardan hesap sormaya geldik. Dinin de özgür iradenin de temeli ve güvencesi olan laik düzeni yıkmaya çalışan, elinde kılıçla dolaşan ortaçağ yobazlarına sesleniyoruz;

6 yaşındaki bir kız çocuğunun başına gelenleri duyduğunuz halde neden susuyorsunuz? Yeşili ağacı kenti koruyan insanları derdest edip bir günde hapse tıkıyorsunuz da, yıllardır bildiğiniz tanıdığınız sapıkları neden tutuklamıyorsunuz? Yoksa size göre de 6 yaşında bir kız çocuğunun kendisinden 30 yaş büyük bir sapığa eş diye teslim edilmesi normal mi?

Kadınları giysileri yüzünden günlerce linç edip hedef gösteriyorsunuz ama bebek denecek yaştaki çocukları evlendirenlerden neden hesap sormuyorsunuz? Televizyona çıkıp her konuda ahkam kesiyorsunuz ama 10 gündür tüm toplumda infial yaratan bu olayın arkasındaki tarikat hakkında neden tek olumsuz söz söyleyemiyorsunuz?

Yoksa son 20 yıldır halkın dini duygularını sömürerek ve toplumu planlı bir şekilde cahil bırakarak kurduğunuz saltanatınız başınıza yıkılır diye mi korkuyorsunuz? Tek derdi kendi saltanatını korumak olan ama çocukları korumayan düzeniniz de çocuklara daha bebek yaşta göz koyan, onlardan tahrik olan sapık tarikatlar da başınıza yıkılsın.”

Bir yanıt yazın

× Bize Ulaşın!