KÜLTÜR SANAT

2 ZAMAN ARASINDA

Sergide, 21 sanatçı ve ressam adayı yer alıyor. Sergi, zamanın zıtlıkları vurgusuyla ön plana çıkarmaktadır. Sergi, yaşanmışlık mozağinin geçişini, değişimini ve dönüşümünü vurgulayan sanat eserlerinden oluşumaktadır.

Yüzey her zaman Siyah-Beyaz olsa da yaşam; renk, heyecan ve duygularla devingenlik kazanır.

Serginin önemli vurgusu, zamanın merkezinde yer alan insanın tarih ekseninde kültür ve yaşanmışlık doğrusunda aniden ortaya çıkmayıp, zaman içerisinde birikimle donatılarak geliştiğini vurgulamasıdır. Sanatın; başarının, birlik, bütünlük ve  mücadelesinden emekle ortaya çıktığını anlatmaktadır. Bu yaşanmışlık mozaiği izleyiciye renkli bir perspektif sunmaktadır.

 Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde Türkiye’mizin  2024 vizyonu doğrusunda gerçekleştirilen  “2 Zaman arasında” temalı sergi, yeni yılda sanatın ve kültürün iç içe zengin mozağini vurgulamaktadır.

Sergi de sanatçıların yaratıcılığının yanında tarih sayfalarını yeniden imbikten geçirerek yarınlara ışık tutmaktadır.Cumhuriyetimizin 1 asırlık gururunu “2 zaman arasında” geçmiş  nesillerin gelecek nesilere aktüal çerçevede ayna tutmaktadır.

Farklı; tarz, yaklaşım ve tekniklerde çalışmış olan sanatçı ve ressam adaylarının eserleri sanat severlere iz bırakan bir doku  sunmaktadır.

Sanatın ortak dili olan  “Evrensellik” ilkesini  kullanarak  kıymetli sanat severlerimize projektif düşünceyle güzel duygular yaşatmaktadır.

Bir yanıt yazın

× Bize Ulaşın!