YAZARLAR

MEMLEKETE YAZ GELDİ

Bir yıl içerisinde hem Genel seçim hem de yerel seçim maratonuna giren memleketim yoruldu. Baharı görmeden yaz geldi aşırı sıcaklar bu yıl kavuracak gibi tedbirleri şimdiden almak lazım.
Sularımıza çok önem vermeliyiz su hayattır, su yoksa gelecekte yok olur. İsraftan kaçınalım ve aşırı su kullananları uyaralım.
Denizlerimizi ve göllerimizi kirletmeyelim temiz tutalım. Çöpleri, plastik atıkları özellikle bu bölgelerden uzak tutalım. Çünkü balıklar bu atıkları yiyecek zannederek yutmakta ve ölmekteler önlem alınmazsa deniz ve göllerimizde balık bulamayacağız.


Doğaya nasıl davranırsan oda sana aynı şekilde davranır temiz tutarsan bolluk bereket , kirletip yok edersen kıtlık sefalet verir.
Bu uyarımızı yaptıktan sonra birazda siyasete bakalım seçimler bitti ve Bakırköy’de bir rehavet çöktü. Kazanan Bakırköy olsun da önemli olan o diyoruz ama yeni dönemde de sıkıntılar hat safhada Kentsel Dönüşüm çok önemli ama Bakırköy’de İBB’ye gönderilen planlar geri geldi yeniden hazırlanıp temmuz ayında İbb’ye gönderilecek ve kabul görürse onaylanacak.
Bu arada aldığım duyumlara göre bazı Mütaahit gurupları ellerini ovuşturarak + 1 katın geçmesini bekliyolarmış.
Ben diyorum ki BAKIRKÖY’DE KENTSEL DÖNÜŞÜM OLSUN RANTSAL DÖNÜŞÜM DEĞİL.


Bakırköy’deki Siyasi Partiler seçim sonrası şapkalarını önlerine koyup seçim sonuçlarını ve nerede doğru nerede eksik kaldıklarını iyice düşünmeliler çünkü Halk diyor ki ben sağlam Binalarda ve geçinebilecek gelirle yaşamak istiyorum.
Başlıkta dedim ya memlekete yaz geldi ama bizim memleketin artık cadde ve sokakları neredeyse plaj kıyafetleriyle gezenlerle doldu. Ben bazen kendime soruyorum sokaklar plaj mı yoksa ?


Geçen gün ünlü Avukat Kezban Hatemi Katıldığı bir programda yatak odasında giyilen kıyafetlerle yada neredeyse üryan gezen bilinçsiz bir nesille karşı karşıyayız diyerek konunun vehametini dile getirdi.
Kimsenin giyim kuşamına karışmak gibi bir düşüncemiz yok ama neyi nerede giyeceğini bilmek gerekiyor.
Burada Ailelere büyük iş düşüyor çocuklarını yetiştirirken toplumsal ahlakın önemli olduğunu ve toplum içinde nasıl davranmaları gerektiğini öğretmek birinci görevleri olmalıdır.


Evet sevgili okurlarımız Kurban Bayramı geliyor hayat pahalılığı nedeniyle herkes kurban kesemez durumda kesecek durumu olanlara büyük sorumluluk düşmekte kurbanın amacı kurban kesemeyenlere kestikleri kurbanlardan ikram etmektir.
Dinimiz , paylaşmanın birlik ve beraberliğimizi pekiştireceğini dile getirmekte.
Tüm okurlarımızın ve İslam aleminin Kurban Bayramını en içten duygularla kutlarım.

Ramazan Koşak

Bir yanıt yazın

× Bize Ulaşın!