GÜNDEM

FLODER 25.YILINI KUTLUYOR

1999 Yılından beri Bakırköy’de bir çok etkinliğe ve eyleme ev sahipliği yapan tüm etkinliklerde ve eylemlerde ilçemizin ve komşu ilçelerin STK’larına, Platformlarına, Meslek örgütlerine destek veren, hep yanlarında olan yapmış olduğu çalışmaların yanı sıra kurumlara yönelikte projeler yaparak ve projelerin çalışma alanında kullanılması için de büyük gayret gösteren Floder Bakırköy’ün vizyon şehir olması içinde tüm çalışmaların içinde olmuş ve destek vermiştir. Bakırköy’ün rantından faydalanmak isteyen şahıslara ve kurumlara yönelikte bir çok eylem yapmış ve yapılan eylemlere de katılarak katkı sunmuştur.
Floder’in eylem ve etkinlikleri:
1999 yılında Florya Atatürk Ormanını korumak amacıyla kurulan Floder bu süreç içerisinde Ormanın işgal edilmesini ve Orman yasasına göre %10’luk yapılaşmaya izin verilmesini mahkeme kararlarıyla ve eylemleriyle engellemiştir. Tüm STK’ları, Meslek odalarını, Platformları ve Siyasi partileri harekete geçirerek yapılan uygulamaların yanlış olduğunu anlatarak destek olmalarını sağlamıştır. Florya Atatürk Ormanının içerisinde bulunan siyasi bir partinin Belediye Başkanlarının yaşam alanı olarak kullandıkları konutlarının kullanımlarını sona erdirilmesinde İBB ‘ye proje bazında destek vermiştir. İPA İstanbul Planlama Ajansının kuruluş aşamasında ve faaliyet alanının yapılanmasında da hazırladığı projelerle de destek vermiştir. Florya Atatürk Ormanının yeni bir düzenlemeyle Tüm İstanbul halkının kullanacağı alana dönüştürülmesinde İBB park bahçeler ve yeşil alanlar Daire Başkanlığıyla proje bazında çalışmalara katılarak destek vermiştir.
Yenimahalle fidanlığının işgal edilmesini mahkeme kararlarıyla ve eylemlerle engellenmesini sağlamıştır. Ataköy ve sahil bölümünün kaçak yapılaşmaya açılmaması için aylarca yapılan eylemlerde Bazı STK başkanlarımızın da katılımıyla ve desteği ile Belediyemizde yapılan tüm toplantılara eşlik etmiş toplantılara katkı sunmuştur. Çınar Otelinin karşısında bulunan parkın yine bazı STK ve platformlarla birlikte imara açılması için yapılan tüm girişimleri Parkın içine çadır kurarak nöbetleşerek yapılaşması engellenmiştir. Bakırköy’de tüm bu eylemleri yaparken Mimarlar odasının da bizlere katkı sunabilmesi için Mimarlar odasında 2013 yılında bir toplantı yapılmasına Ziya Disanlı ve Yeşilköy Derneği Başkanı rahmetli Fikret TORAMAN’la birlikte, Gülşen Balkan BORA’da yönetim kurulu üyesinin de desteğiyle toplantı yaptık. Toplantı sonucunda Bakırköy’ün birliğe ve beraberliğe ihtiyacı olduğu daha geniş katılım sağlayarak, örgütlenerek çalışma alanımızı genişletmeye karar verdik. İsmini de Bakırköy Kent Savunması koyduk. Ziya DİSANLI ile birlikte Bakırköy’deki STK’ların yönetim kurullarını, Platformları, Meslek Odalarını, Muhtarlarımızı ve Siyasi partilerin Başkan ve yönetimlerini ziyaret ederek Kent Savunmasına Katılımlarını sağlayarak öncelikle bir yürütme kurulu oluşturduk.60 yakın STK, Oda, Siyasi parti, Muhtarların bir kısmı, platformlar katılım sağladı. Çok önemli çalışmalar yapıldı. Yürütme kurulu ayda 1 defa toplanıyor aldığı kararları birleşenlerini bilgi olarak sunuyor, Tüm gelişmeler ve sorunlar masaya yatırılarak çözüm aranıyordu. Bu çalışmaları zaman içerisinde eylem ve etkinliklere dönüştürerek çok önemli yol alındı. Kent Savunması için büyük emekler harcandı. Kuruluş aşamasından bu günlere kadar işimiz gücümüz Bakırköy diyerek mesai harcadık. Kuruluş aşamasında isimleri geçen tüm yol arkadaşlarıma Teşekkür ederim. Bu Çalışma ve vizyon aynı Zamanda Kent Konseyinin yapacağı tüm işleri içerik olarak içine almaktadır.
Floder Somada ölen 301 işçimizi her yıl anılarını yaşatabilmek ve Ailelerini Bakırköy’e davet edebilmek adına Bakırköy Belediye Başkanlığımıza bir proje sunarak Botanik Bahçesine 301 ağaç dikilmesini sağlamış ve hayatını kaybedenlerin ailelerine de kurumlar aracıyla bilgi verilmesini sağlamıştır. Botanik bahçesi kiraya verilmiş maalesef ağaçların bir kısmı bakımsızlıktan gereken ilginin gösterilmemesinden zarar görmüştür.
BAKIRKÖY Belediye Başkanlığımızdan talep ederiz ki bu ağaçların yeniden düzenlenerek eski duruma getirilmesi uygun olacaktır. Osmaniye spor kompleksinin Beşiktaş Spor kulübüne verilmesi için yapılan çalışmalara Floder’in, diğer STK ve Chp ilçe başkanlığımızın dirayetli çalışması sonucu iptal edilmiş Bakırköy Meclisinde de karar aldırmayarak iptal edilmesi sağlanmıştır. Bakırköy Devlet Hastene’sinin tümünün imara açılmaması için Floder’in içerisinde olduğu ve Kent Savunması Birleşenlerinin çok önemli katkıları, eylemleri imza kampanyası ve Ankara Şehircilik bakanlığı ziyaretleri sonucunda da imara açılması da engellenmiştir. İstanbul Marmaray poejesi kapsamında planlanan İstasyonları içerisinde Florya İstasyonunun yerinden kaldırılması ve Yeşilköy sahil yolu üzerinde AVM ve Otelin faydalanması adına bir istasyon açılmasına ismini de Aqua Florya koyarak ayrıca 1165 ağacın kesilmesini sağlayacak bir projeye Floder olarak izin vermeme kararı aldık. Uzun bir süre eylemler yaptık. İmza kampanyası başlattık Marmaray hattı projesini hazırlayan Ulaştırma Bakanlığı ve kurumları ,Haydarpaşa’daki Marmaray hattı GM lüklerine itiraz dilekçeleri yazarak görüşerek ve ağaçlarının önemli bir bölümünü de kestirmeyerek Florya İstasyonunun yerinde kalması sağlanmıştır.
Florya’da bulunan Askeri lojmanların bulunduğu alanlarda ki ağaçların kesilmemesi için büyük mücadeleler verilmiştir.
Yeşilköy Havaalanın pistlerinin yok edilmesi ve Florya kısmında bulunan DHM arazilerinin olduğu yere hastene ek hizmet binaları yapılması için hafriyat çalışmaları başlatılmış o zaman İstanbul CHP İl Başkan yardımcılığı görevinde bulunmaktaydım haber alır almaz hafratiyatın olduğu bölgeye giderek milletvekillerimizin de Ankara TBMM görüşmeleri Ekrem İmamoğlu Başkanımızın olaya müdahil olması, Kamuoyu oluşturarak Florya ya çok büyük zararları olacağını anlatarak bu projenin uygulanması durdurulmuştur. Van depremi sonrasında Floder olarak bir destek bölümü oluşturarak Bakırköy ve diğer bölgelerden gelen yardım malzemelerini 3 tır yardım bölgesine ulaştırılması sağlanmıştır. Oluşturduğumuz Bir yardım heyetimizde Vana gönderilmiştir. Kültür ve Sanat etkinliklerimiz, Kültürel gezilerimiz kuruluş tarihimizden itibaren düzenli olarak yapılmaktadır. Covid döneminde de derneğimiz eksik olan bir çok malzemeyi de ihtiyaçları olan kişilere, kurumlara göndermiştir.5.Haziran Dünya çevre günü etkinlikleri günün anlamını ve farkındalığı arttırmak bilinciyle bazı istisnalar haricinde Florya Atatürk Ormanında yapılmaktadır. En son olan Hatay bölgesel depremde de toplağımız İhtiyaç malzemesini Bakırköy Belediyimize teslim ederek gönderilmesine katkı sunulmuştur.
550 üyemizle birlikte Bakırköy’e katkı sunmaya 25 yıl sonrasında da devam edeceğiz.25.nci yıl etkinliklerimiz yılın son çeyreğinde basın duyurularıyla geniş kapsamlı etkinliklerle duyurulacaktır.
Tüm üyelerimize, Muhtarlarımıza, STK yöneticilerine ,Platformlara, Meslek odalarına, Siyasi parti yöneticilerine, Bakırköy Belediye Başkanlığınıza, Halkımıza ve komşu bölgelerden bize destek veren her bir kuruma ve yurttaşlarımıza Yönetim kurulu olarak Teşekkür ederiz. Hep Birlikte güçlüyüz. Saygı ve Sevgilerimizle…
Floder Yönetim Kurulu
Taner Dayı

Bir yanıt yazın

× Bize Ulaşın!