GÜNDEM

BOYABAT YEŞİLYURT  KÖYÜ MUHTARI YETKİLİLERE SESLENDİ                                                                       

Sinop’un Boyabat İlçesi Yeşilyurt Köyün’de çarpık yapılaşmanın önüne geçmek için tek başına mücadele eden köy muhtarı Sefer Erenoğlu  yetkililere seslendi.

Çarpık kentleşme sonucunda köylerinin tarihsel, kültürel ve doğal kaynaklarının tahrip olmaya yüz tuttuğunu belirten Erenoğlu, imar plan olmayan köylerinde gün geçtikçe çoğalan inşaatların projelendirilerek ruhsatlandırılması gerektiğinin altını çizdi.

Çarpık kentleşmeden ötürü ileride telafisi zor durumlarla karşı karşıya kalacaklarını belirten Erenoğlu, yetkililerin konuya el atması gerektiğini belirtti.

Sinop’un Boyabat ilçesi Yeşilyurt Köyü’nün göç veren değil aksine göç alan bir yerleşim yeri olduğunu dile getiren Muhtar Sefer Erenoğlu, artan düzensiz yapılaşmadan dolayı ileride yaşanacak alt yapı ve üst yapı ihtiyaçlarını giderecek alanların kalmayacağını ve telafimizi zor sıkıntıları da beraberinde getireceğine dikkat çekti.

Köyünde yaşanan çarpık kentleşmeye dikkat çekerek, şahsi tapusu olmadığı halde yapılan inşaatların milyonluk evlere dönüştüğünü belirten Erenoğlu, il ve ilçe meclisinde yapılacak imar planlarıyla köylerinin yapılaşma sürecinin bir düzene girmesi gerektiğini söyledi.

Koylerinde 424 aktif hanenin bulunduğunu, hane sahiplerinin tamamının mevsimlik işçi olduğunu söyleyen Erenoğlu, göç veren bir köy olmadıklarına dikkat çekerek, otalama her yıl 40-50 inşaat yapıldığını ancak inşaatların tamamının gayri resmi olduğunu vurgulayarak, “Köyümüzdeki yapılaşmanın yasal zemine oturtulması ve düzenlenmesi gerekiyor. Aksi taktirde, ilerde oluşacak alt ve üst yapı sorunları ile bahşedemez hale geliriz.” dedi.

Köylerinin imar plalarının çıkması ve yasal zeminde sosyal donatı alanlarıyla birlikte alt ve üst yapının da yapılması gerektiğini belirten Erenoğlu, yetkililerden ve ilgili kurumlardan destek beklediğini, köy halkının daha düzenli ve güvenli bir ortamda yaşamalarını sağlayacak çalışmaların bir an önce yapılmasını isteyerek, “Köydeki yapılaşmanın düzenlenmesi ve yasal zemine oturtulması, Yeşilyurt Köyü’nün geleceği için kritik bir adım olacaktır.

Bunun için de var gücümle çalışacağım” ifadeleriyle yetkili kurumları sesine ses olmaya davet etti.

HABER : Nermin Aydın

Bir yanıt yazın

× Bize Ulaşın!