GÜNDEM

BAKIRKÖY’DE SAĞLIK MESLEK MENSUPLARI YERİNDEN Mİ EDİLECEK?

29 Mart 2025 tarihli Resmi Gazete’de yayınlanan Sağlık Meslek Mensuplarının Serbest Meslek İcrası Hakkında Yönetmelik ile Sağlık Meslek Hizmet birimi açmak için 18/3/2018 tarihli ve 30364 mükerrer sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan Türkiye Bina Deprem Yönetmeliğinin yürürlüğe girdiği 1/1/2019 tarihinden önce yapı kullanma belgesi düzenlenmiş binalar ile yapı kayıt belgeli binalar için deprem dayanıklılık raporu isteniyor.

SAĞLIK MESLEK MENSUPLARI VE MAL SAHİPLERİNİ ZOR ZORUMDA BIRAKACAK.

Yeni yönetmelik ile Deprem dayanıklılık raporunun zorunlu olması bir çok sağlık meslek mensupları ve mal sahiplerini olumsuz etkileyecek.

Yönetmeliğin yürürlüğe girdiği tarihten önce, sağlık meslek mensupları tarafından açılan ve muhtelif adlar altında faaliyet gösteren iş yerlerinin, yönetmeliğin yürürlüğe girdiği tarihten itibaren en geç 3 ay içinde yönetmeliğe uygun hale getirilerek tekrar ruhsatlandırılması zorunlu oldu.

DEPREME DAYANIKLILIK RAPORU VE YANGINA UYGUNLUK BELGESİ TEKRAR GETİRİLDİ

Klinik psikolog, diyetisyen, fizyoterapist, hemşire, hemşireliğe eşdeğer sağlık memuru, ebe, odyolog, dil ve konuşma terapisti, podolog ve benzeri sağlık meslek mensupları yeni açacakları işyerleri için deprem dayanıklılık raporu almak zorunda yada yönetmeliğe uygun yeni binalara taşınmak zorunda kalacak.

KENTSEL DÖNÜŞÜMÜ NASIL ETKİLEYECEK

Yeni yönetmeliğin Bakırköy’deki kentsel dönüşümü hızlandırması bekleniyor. 2019 yılından önce yapılmış ticari konutlardaki iş yerlerinde deprem dayanıklılık raporu alması yada 3 ay içinde boşalması gerekecek.

Deprem dayanıklılık raporu başvuru sonucunda riskli yapı olarak tespit edilmesi durumunda binanın yıkılması gerecek. Buda kentsel dönüşümü hızlandıracak.

Bu yönetmelik aynı zamanda yeni binaların kira bedellerinin yükselmesine neden olması ön görülüyor.

Bir yanıt yazın

× Bize Ulaşın!