GÜNDEM

BAKIRKÖY HALKI ŞİDDETİN KARŞISINDA KADINLARIN YANINDA

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyinin mor otobüsü Kadına Şiddete Son konulu farkındalık turlarında bu günkü durağı Bakırköy Kent Konseyi idi, Sabah saat 10:00 başlayan Farkındalık çalışması Kent Konseyi Genel Sekreteri Halim Kızılırmak, Yürütme Kurulu Üyeleri Gönül Orhan, Nihat Şahin, Yasemin Hatmandar, Levent Küçük ile Kadın Meclisi Yürütme üyesi Sezen Özen, Meryem Karaçay ve Kent Konseyi Çalışma Grubundan Pınar Topaloğlu, Alev Samatlıoğlunun katılımı ile Şiddete Son konulu broşürleri halka ulaştırdı. Halkın reklam zannedip önce almadığı ancak sonrasında Kadına Şiddet ile ilgili olduğu temasını gördüklerinde ilgi ve alakalarının artışı gözlendi .

Şiddete uğruyor ya da şiddet riski altında yaşıyor olabilirsiniz.

Sizinle aynı durumu yaşayan pek çok kadın var. SAKLAMAYIN !

Sizi desteklemek için İstanbul Büyükşehir Belediyesi olarak yanındayız KORKMAYIN !

Destek olabileceğimiz her şey için İstanbul Büyükşehir Belediyesi arayınız.

  • KORKMAYIN !
  • UTANMAYIN !
  • SAKLANMAYIN !
  • PAYLAŞIN !
  • ARAYIN !

KADINA YÖNELİK ŞİDDET KARŞISINDA YAPILABİLECEKLER

  • “Şiddete uğruyor , tehdit ediliyor , rahatsız ediliyorsanız ” 6284 ” sayılı Koruma Kanun´ dan yaralanabilirsiniz.
  • En yakın polis/ jandarma ,aile mahkemesi , savcı ,valilik ,kaymakamlığa veya ŞÖNİM ´e giderek başvurabilirsiniz.
  • 155 Polis ,156 Jandarma ,183 Aile bakanlığını arayabilirsiniz .
  • polis koruma görevini yerine getirmiyor veya başvuru işlemlerinizde engellerle karşılaşıyorsanız ” 0212 912 42 43 ” no´ lu telefondan Kadın Meclisleri ve Platform ´a ulaşabilir haklarınız hakkında bilgi alabilirsiniz .

6284 Sayılı Kanun İle Yararlanabileceğeniz Haklar

Bu Yasa’nın Korumasından Kimler Yararlanabilir?
Aile içi şiddete maruz kalan eş ve çocuklar ile aynı çatı altında yaşayan diğer aile bireyleri (akrabalar). Tek taraflı ısrarlı takip mağdurları.
Mahkemece ayrılık kararı verilen veya yasal olarak ayrı yaşama hakkı olan ya da evli olmalarına rağmen fiilen ayrı yaşayan aile bireyleri.

Kimler şikâyet ve ihbar başvurusunda bulunabilir?
Şiddete uğrayan kişi
Diğer kişiler (aynı evde oturan bir kişi, kardeş, çocuk, akraba ya da şiddeti gören, duyan, tanık olan herhangi bir kişi, örneğin komşu, öğretmen, doktor v.b.).

Başvuru yerleri nerelerdir?
Valilik-Kaymakamlık, Polis Merkezi, Jandarma Karakolu, Cumhuriyet Başsavcılığı veya Aile Mahkemesi Hâkimliği.

Başvururken ne kadar masraf ödenir?
Adli yardımdan faydalanmak için talepte bulunulması halinde 6284 sayılı Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun kapsamında yapılan işlemler için hiçbir masraf alınmamaktadır.

Kanun kapsamında şiddet mağduru ile ilgili olarak verilebilecek tedbir kararları nelerdir?
Hâkim; korunan kişinin işyerinin değiştirilmesine, korunan kişinin evli olması hâlinde müşterek yerleşim yerinden ayrı bir yerleşim yeri belirlenmesine karar verebilir. Hayatî tehlike bulunması hâlinde, şiddet mağduru geçici koruma altına alınabilir. Vali ve Kaymakam korunan kişinin çalışma yaşamına katılımını desteklemek amacıyla çocukları için kreş imkânı sağlayabilir. Türk Medenî Kanunundaki şartların varlığı hâlinde ve talep üzerine tapu kütüğüne aile konutu şerhi konulabilir.

Haber Tülin Tuana Aslan Berivan Kaya

Bir yanıt yazın

× Bize Ulaşın!