GÜNDEMSPOR

SPOR İNSANLARI BİR ARAYA GELDİ

Spor insanı Sait BABAOĞLU’nun koordinasyonunda toplanan, spor istişare kurulu toplantısının üyeleri bir araya geldi ve amatör sporu konuştular.
Toplantının açılışında konuşma yapan Sait Babaoğlu, pandemi öncesinde kurdukları bu kurulu kişi ya da kurumlara bağlı olmadan Türk Sporunda pratikte ve bürokraside, akademi ve spor basınında, yönetiminde olarak tüm Türkiye’ye kendini ispat etmiş spor insanlarından oluşan bir kuruldur. Bilgi, birikim ve tecrübelere dayanarak amatör sporlarla ilgili istişarede bulunan, her toplantıdan sonra 5 maddelik öneri bildirgesi hazırlayan, ilgili kurumlara gönderecekleri ve bununla da Türk Amatör Sporu’na katkı sağladıklarını söyledi.

Bu toplantının gündemi olimpiyatlardaki sporcuların durumu ve federasyon başkanlarının seçim kriterleri üzerine hazırlanan öneriler 5 madde ile hazırlanarak ilgili yerlere gönderilmesi kararlaştırıldı.


Bu toplantıya İBB Spor İstanbul Genel Müdürü İ. Renay Onur, İstanbul Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bilge Donuk, İstanbul Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi Dekan Yardımcısı S. Bora Çavuşoğlu, Eski Spor İl Müdürü İbrahim İlhami Koç, İTÜ Öğr. Gör. Dr. Pero Duygu Dumangöz, Okul Sporları İl Başkanı Sami Kaya, İBB Gençlik Spor Yardımcısı Müdür Yardımcısı Murat Sönmez, Gazeteci Adil Demirçubuk, Marmara Üniversitesi ESKAR Müdürü Prof. Dr. Fatma Ayanoğlu, İstanbul Gelişim Üniversitesi Doç. Dr. Kubilay Çimen, İTO Spor Komite Üyesi Onur Ateş, Gazeteci Emre Tilev katıldı.


Toplantıya katılan spor insanlarının görüşleri aşağıdaki gibidir.

Bir sonraki toplantının amacı ‘’Sporun eğitimdeki yeri nedir?’’ başlıklı toplantıya Sami Kaya ve Murat Sönmez görevlendirilmiştir.

Bir yanıt yazın

× Bize Ulaşın!