SPORYAZARLAR

2. HAFTANIN HAKEMLERİ

Hakem, Kabiliyet ve Cesaret

MHK 2.haftada da maçlara geçtiğimiz sezonda takımlara iyi gelmiş hakemleri atamaya devam etti.

Hakkını teslim etmek gerek bayağı başarılı atamalar yapıyor MHK ve sayın Tatlı (!)

Boy, endam, yakışıklılık, üniversite, yabancı dil, kondisyon, efendilik, büyüklerine çokça saygı hepsi tamam ama bütün bunlar hakemliğe yetmiyor  maalesef. Yönettikleri maçlara bakarak anladığım Hakemlerimizin bir çoğu ne çare ki kabiliyetsiz ve cesaretsiz.

Çözüm basit ama  hakemliğin de maç idare etmekle hatta FİFA kokartı takmakla yöneticiliği bildiğini sanıp dalıyorlar MHK içine hakemliği bırakmış olanlar.

Sonunda da hep hüsran.

Örneğin Zamanın çok bilen, güvenilir MHK başkanı profesyonel futbolculuktan gelen hakemlere ben ormandan ağacı alırım baltayla hakem yaparım ne olmuş futbolcu olmuşsanız  demiştir. Maalesef hakemlik bu yolda bu güne kadar gelmiştir.

Gelelim haftanın maçlarına

Galatasaray – Hatayspor maçında Hüseyin Göçek yığınla maç yönetmesine rağmen hala hakemlikten bihaber.

Yine maçın canına okudu.

Dua etsin ki Göçek Galatasaray galip geldi. Aksi durumda sanırım Galatasaray Göçek’i hakemliği bırakma noktasına getirirdi.

Göçek Nasıl görmez, nasıl vermez,Hatayspor’lu oyuncun Galatasaray’lı oyuncuya bariz kündesini?

Fenerbahçe-Fraport Tav Antalyaspor müsabakasında göğsündeki FIFA kokartına rağmen hala acemi, cesaretsiz ve kabiliyetsiz hakemlik sergileyen H Umut Meler’i izledik.

Fenerbahçe’nin bal gibi golünü yardımcı marifeti ile iptal etti zorla.

Ağzına iki kez götürdüğü düdüğü gol olunca anca çaldı gol olmasaydı sanırım  çalmayacaktı o düdüğü.

Tartışılan gol iptalini yardımcı bayrak çektiği için sanırım eyyam olmasın diye Fenerbahçeye vermemek eyyam yapmak kadar tehlikelisi ve yanlış davranıştır. Meler bunları öğrenmeli acilen.

Üstelik gördüğü oynattığı pozisyonda kendine güvenmedi yardımcısına teslim oldu. Kendisine güveni olmayan titrek hakemin sahada da işi yoktur.

Trabzonspor- Demir Grup Sivasspor karşılaşmasında Abdülkadir Bitigen maçları doğru, düzgün yöneterek olaysız bitmesi için çabalaması gerekirken sanki biraz ev sahibi takımlara şirin gözükme gafletine düşüyor gibi geliyor bana . Geçen sezonun ikinci yarısından itibaren yönettiği maçlarda da bu tavırdı sergiledi. Bu ise hakemliği için çok tehlikeli bir davranış. Tabii bu arada maçta da Rıza hocaya da saç baş yoldurttu.

Gaziantep- Beşiktaş randevusunda ise Ümit Öztürk evlere şenlik yönetim sundu. Öztürk’ün amacı sahada hakemlik yapmak değil gibiydi.Durumu idare etmek, sanki BJK’yi yola koymak için çıkmıştı sahaya.

Aslında Yönettiği Alanya- Galatasaray maçından sonra çektirdiği fotoğraflar nedeni ile hakemliği yapmaması, yaptırılmaması gereken

Ümit Öztürk’ün yöneteceği  şampiyonluğa oynayan her takımın maçı kaos ortamı oluşturur.

MHK’lar Öztürk’e hakemliği bıraktırmadıklarına göre anlaşılan ya başka hakemleri yok, ya Ümit Öztürk bulunmaz üstün kabiliyetli süper hakem, ya da çok eskilerden beri süre gelen meşhur Manisa kontenjanına esaret hala sürüyor.

Diğer maçların hakemleri ise  genel olarak başarılı göründüler.

Bir yanıt yazın

× Bize Ulaşın!