GÜNDEM

BAKIRKÖY’DE ELLER HAVAYA HAYIR İŞİ İÇİN KALKTI !

CHP’li Bakırköy Belediyesi üzerinde Anadolu Lisesi bulunan okul arazisine okul yapılması içi Belediyenin, Bakırköy Osmaniye Mahallesi’nde bulunan 10 bin 441 metrekare okul arazisinin vergi borcu karşılığında 83 milyon 529 bin TL’ye Hazine’ye  satarak vergi borcundan kurtuluyor ,Hem de Fen Lisesi ve Kız ile Erkek öğrenci yurduna kavuşuyor..

Dün  olağanüstü toplanan  CHP’li Bakırköy Belediyesi, olağan üstü meclis kararı ile milyonlarca liralık vergi borcu karşılığında okul arazisini Hazine’ye sattı.


 83 MİLYON, 529 BİN, 200 TL’LİK VERGİ BORCU

Milli Emlak Genel Müdürlüğü’nün Bakırköy Belediye Başkanlığı’ndan tahsil edemediği vergi borcuna karşılık, Osmaniye Mahallesi’nde 1000’lik Merkez Uygulama İmar Planlarında “Ortaöğretim Tesis Alanında” kalan ve üzerinde Gürlek Nakipoğlu Anadolu Lisesi bulunan 10,441,15 m2 yüzölçümlü taşınmazın, 83 milyon, 529 bin, 200 TL’ bedelle, 6183 sayılı Kanunun Geçici 8. maddesine göre ‘Maliye Hazinesi’ adına devir etmek üzere belediyenin borcuna karşılık satış işleminin yapılabilmesi için meclise getirilen karar CHP -AK PARTİ -MHP Meclis üyelerinin oy birliği ile kabul edildi.

SATILAN ALANA SALİH PEKMEZCİ  FEN LİSESİ YAPACAK

Bu gün yapılan olağanüstü meclis toplantısına katılan Bakırköy Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu, söz konusu alanın belediyenin vergi borcuna karşılık hazineye devredileceğini, Salih Bekmezci isimli hayırsever bir vatandaşın da oğlunun adına lise yaptırmak istediğini, kendilerinin de Fen Lisesi yapılması için ricacı olduklarını söyledi.



EMEĞİ GEÇEN VE DESTEK VEREN HERKESE TEŞEKKÜR ETTİ

Konuyla ilgili kendilerine destek veren İlçe Kaymakamı Nazmi Günlü’ye ve İstanbul Valisi Ali Yerlikaya’ya teşekkür eden Başkan Dr. Bülent Kerimoğlu, kararın oy birliği ile geçmesinden dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirerek, tüm meclis üyelerine teşekkür etti.

FEN LİSESİ ÖNÜMÜZDEKİ EĞİTİM ÖĞRETİM YILINA YETİŞTİRİLECEK

Fen Lisesi yapılacak alanın zemin etütlerinin yapıldığını ve inşaatın da hemen başlayacağını söyleyen Belediye Başkan Yardımcısı Cavit Ganiç, arazi üzerindeki Gürlek Nakipoğlu Anadolu Lisesi’nin de yerinde kalacağını ifade ederek, okulun önümüzdeki eğitim öğretim yılına yetiştirileceğini belirtti.

BAKIRKÖY BELEDİYESİNİN VERGİ  BORCUNUN 83 MİLYONU BİTTİ

Vergi borcuna karşılık verilen alanla birlikte Bakırköy Belediyesi’nin borcunun bitip bitmediğini sorulmasına Başkan Yardımcısı Cavit Ganiç, “83 Milyonu bitti” diyerek, belediyenin borcunun kapanmadığına işaret etti.

HAYIR İŞİNDE BULUŞTULAR !

TEBRİKLER BAŞKAN DR. BÜLENT KERİMOĞLU  VE
AK PARTİ İLÇE BAŞKANI TÜLİN MAZLUM KESTANE 
Bakırköy Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu hem  Bakırköy Belediyesinin 83 milyon ödeyerek vergi borcunun bir kısmını kapattı hem ,ilçeye bir Fen Lisesi ile kız ve erkek öğrenci yurdu kazandırmasıyla ilk kazanan ,ikincisi de Bakırköy AK Parti İlçe Başkanı Tülin Mazlum Kestane bürokraside takılan işlemlerin hızlıca çözülmesinde büyük çaba harcamasıyla bu hayır işinde en öndeki isimler…

Bir yanıt yazın

× Bize Ulaşın!