GÜNDEM

SİNOP’TA 24 YIL SONRA YILDIZ KESKİN’İN ÖNCÜLÜĞÜNDE SÜNNE ŞÖLENİ YAPILDI

Projenin Fikir Annesi ve Mimarı Yıldız Keskin Anlattı

Sinop’ta 24 yıl aradan sonra yeniden yapılan Sünnet Şöleni’nin öncülüğünü yapan fikir annesi İş İnsanı Yıldız Keskin’le projenin nasıl hayata geçtiğini ve bu süreçte yaşanılan gelişmeleri konuştuk.

Karar verdikten sonra hemen işe koyulan Yıldız Keskin, toplamda 26 gün süren uğraşları sonucu böyle bir organizasyona imza atmış olmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirterek, yeni hedefinin de ihtiyacı olan beş gelinin düğününü yapmak olduğunu söyledi.

Uzun yıllar süren iş hayatının ardından yaşadığı Sinop Osmaniye Mahallesi’ne muhtar adayı olan evli ve 3 çocuk annesi Yıldız Keskin, adaylık döneminde kapı kapı gezdiğini, bölge halkının istek ve taleplerini net bir şekilde öğrendiğini belirtti.

Makam sahibi olmadan da, insanların iyilik yapılabileceğini, fayda sağlayabileceğini ve toplumsal bir olaya imza atabileceğini dile getiren Keskin, vatandaşlardan gelen toplu sünnet şöleni talebiyle ilgili harekete geçtiğini anlattı.
Türk milletinin ve Sinoplu hemşehrilerinin yardım severlerliğini bildiği için de bu yola çıkarken hiç bir tereddüt yaşamadığını belirten Yıldız Keskin, yaşanan süreci şöyle anlattı.

Muhtar adaylığı döneminde komşularım beni çok iyi ağırladı ve tüm samimiyetleriyle beklentilerini dile getirdi.

En çok aldığım taleplerden biri de ihtiyacı olan ailelerin çocukları için toplu bir sünnet şöleniydi.

En son ilimizde 24 yıl önce yapılmış.

Bende hem geçmiş değerlerimize sahip çıkmak, hem birlik beraberlik ve dayanışmayı arttırmak, hem de yeniden bir geleceği yaşatmak için yola çıktım.

Emekli olduğum için vaktim de var ve topluma faydam olsun diye çalışmaya başladım.

Kadın Emeğini Kalkındırma Kooperatifi Başkanı Funda Akalın, Korunmaya Muhtaç Çocukları Koruma ve Destekleme Derneği Başkanı Esin Tümer ve Mavi Liman Düğün/Davet Salonu İşletmecisi Sedat Koka’ya düşüncemi aktarınca seve seve destek olacaklarını söylediler.

Hemen kendi aramızda kurduğumuz bir komisyonla 26 gün içinde hem çocuklarımızı giydirdik, sünnetlerini yaptırdık, hem de organize ettiğimiz düğün töreni ile çocuklarımızın hafızasına güzel bir anı ekledik.

Sinop Valimiz Mustafa Özarslan’a, Sinop Belediye Başkanımız Metin Gürbüz’e ve Gerze Belediye Başkanımız Osman Belovacıklıya, Erfelek Belediye Başkan Mehmet Uzun’ a organizasyonumuza gösterdikleri ilgi ve alaka için teşekkür ederim.

Bu organizasyonumuzun gerçek kahramanları ise inanın sayfalara sığmayacak kadar çok olan sponsorlarımız.

Maddi manevi desteğini esirgemeden, siyasi düşünce ayrılığına girilmeden, kendi imkanları dahilinde bizlere destek olan herkes bu organizasyonun kahramanıdır.

Süreç içinde ‘Ben nasıl yardımcı olabilirim’ diyen herkes Sinopumuzun gerçeğiydi.

Bu beni çok duygulandırdı ve böylesine bir hayır işi için bir arada olmak bana gurur verdi.

Yüreklerinin güzelliği sesine yansıyan sanatçılarımız Cemil Kaya, Yağmur Yalçın,İrfan Ünal ve Niyazi Şahin’e, çocuklarımızın eğlenmesi için görev alan palyaçolarımıza, süslemeleri yapan organizatör Mira Ebru hanıma ve Gümüş Ajans’a da teşekkürlerimi sunuyorum.

Her başarılı erkeğin arkasında bir kadın vardır tezine karşılık, başarılı olmamdaki en büyük güç olan kıymetli eşim Kemal Keskin’e de ayrıca sevgilerimi sunuyor, sünnet olan 26 çocuğumuza ve ailesine gelecekteki hayatlarında sağlık ve huzur temenni ediyorum.

Ömrümün yettiği sürece içerisinde en ufak bir hayır olan bu tür projelerde yer alacağım.

Yeni hedefim, ihtiyacı olan beş gelinimizin en mutlu günü olan düğünlerini yapmak.

Haber : Nermin Aydın

Bir yanıt yazın

× Bize Ulaşın!