SPORYAZARLAR

TÜRKİYE AVUSTURYA ÇEYREK FİNAL YOLU

Avrupa şampiyonasında 6 puan toplayarak gruptan çıkan milli takımımız, son 16 turunda 2 Temmuz Salı günü saat 22:00’de Leipzig Stadı’nda Avusturya ile karşılaşacak. Mücadeleyi Portekizli hakem Artur Dias yönetecek. Avusturya, topladığı 6 puan ve oynadığı kaliteli oyunla Fransa ve Hollanda gibi sağlam takımların olduğu bir gruptan lider çıktı. Çıktığı son 10 maçın 8’ini kazanan bir takımla karşılaşacağız. Milli takımımıza güvenimiz tam.

Maça gelirsek, Çekya maçında Arda, İsmail, Barış Alper, Kenan gibi oyuncuların ne kadar katkı sağladığını gördük. Barış Alper, kendi mevkisi olan kanatta, Mert kalede, Arda ve İsmail orta sahada ve Kenan ile Cenk değişmeli olarak forvette yer alırsa milli takımımız için faydalı olur diye düşünüyorum. Ayrıca maçın hakemi Artur Dias’a değinmek istiyorum.

Dias, Türk takımlarına uğursuz gelen bir hakem. Bugüne kadar Türk takımlarının toplam 6 maçını yönetmiş ve hepsini kaybetmişiz. Bu nedenle Portekizli hakeme karşı dikkatli ve sakin olmak gerektiği kanaatindeyim. Maça dönersek, genç yıldızlarımız oynamasının milli takımımız için Avusturya karşısında faydalı olmasını bekliyoruz. Dileriz, milli takımımız son 16 turunda Avusturya’yı eler ve çeyrek finale çıkarak tarihe damgasını vurur. Başarılar milli takım.

               Sarp Özgür

Bir yanıt yazın

× Bize Ulaşın!