GÜNDEM

BAKIRKÖYLÜLER DERNEĞİ CUMHURİYET BALOSU MUHTEŞEMDİ


Bakırköylüler Derneği’nin Cumhuriyetin 99. yılına özel düzenlediği Cumhuriyet Kutlaması katılımcılardan tam not aldı. Kafkas Yıldızları Olçun ve Jale Uzan çifti ile birlikte Efsane Zeybekçi İsmail Özboyacı ve partneri Dans Eğitmeni Didem Coşkun’un performanslarının yanı sıra, gitarın yurdumuzdaki duayen ustası Vedat Biçkin ve “Altın Ses Kralı” Ersan Erdura, Bakırköylülere unutulmaz bir gece yaşattı.


Bakırköylüler Derneği’nin düzenlediği Cumhuriyet kutlaması Florya Sosyal Tesisleri’nde yapıldı. Göksenin İleri’nin sunuculuğunu yaptığı gece, Onuncu Yıl ve İzmir Marşı eşliğinde, kırmızı-beyaz giysileri ve ellerindeki Türk bayrakları ile geceye katılan konuklar, topluca İstiklal Marşı’nı okundu. Belgesel gösterimi eşliğinde ve danslarla devam eden Cumhuriyet Kutlaması, büyük bir coşkuyla kutlandı.
Gecede konuşan Bakırköylüler Derneği Başkanı Nurdan Erdiş, farklılıkları bir yana bırakarak Bakırköylü üst kimliği ile geceye katılan herkese teşekkür etti.

Demokrasinin en önemli aktörlerinden biri olan STK’ların, hükümetlerden, kamu kurumlarından ve siyasi partilerden bağımsız olarak, tamamen toplumsal düzen ve sosyal refah için çalıştıklarını ve kâr amacı gütmediklerini belirten Erdiş Başbay, “Kurtuluş Savaşı’nın temellerini atanlar o zamanın STK’ları” dedi.

Sivil Toplum Kuruluşlarının resmî kurumların dışında kalan ve bunlardan bağımsız olarak sosyal, kültürel, hukuki ve çevresel amaçlar doğrultusunda birlikte hareket ettiğini söyleyen Bakırköylüler Derneği Başkanı Nurdan Erdiş Başbay, konuşmasına şöyle devam etti.

“Bu gün her kadar önemini kaybetmiş gibi görünse de, bir arada olmak, güçlü olmak demek. Bir arada olmak da, büyük illeri başarmak demektir. Bir aradaysak güçlüyüz. Aynı fikirde olmayabiliriz. Otururuz hep birlikte ortak akılla çözüm üretebiliriz. Kimsenin aklı kimseden üstün değil. İnanıyorum ki bir araya geldiğimizde güzel işler yapabiliriz. Bakırköy adına güzel şeyler yapabileceğimize inanıyorum”
Nurdan Erdiş Başbay, İBB’nin Florya Sosyal Tesisleri’nde yapılan ve kişi sınırlaması nedeniyle sınırlı sayıda bilet basılan 99. Cumhuriyet Kutlaması’nın devamında, gelecek yıl Cumhuriyetin 100. Yılı kutlamasını çok daha çoşkulu ve daha kalabalık yapacaklarını sözünü verdi.


Kutlamanın sonunda hep birlikte sahneye gelen katılımcılar, “Altın Ses Kralı” Ersan Erdura’nın söylediği 10. Yıl Marşı’na Türk Bayrakları ile eşlik etti.
MHP, İYİ Parti, Deva Partisi ve Zafer Partisi’nin tam kadro katıldığı geceye, bazı muhtarlar, çok sayıda STK temsilcisi, amatör spor kulübü yöneticileri, Beşiktaş’ın 30 yıl başkanlığını yapan merhum Süleyman Saba’nın torunu Esra Seba’da katıldı.

Bir yanıt yazın

× Bize Ulaşın!