YAZARLAR

HAKEMLER PEK YAMAN (!)

Rezerv ligi icat etti yeni TFF. iyi güzel de bu maçlara neden 4. Hakem verilmez? TFF’nin parası mı yok? Yoksa bu maçları amatör maç mı zannediyorlar?
Türkiye’nin ve dünyanın efsane hakemi C ÇAKIR veda etti. Önümüzdeki TFF seçimlerinden sonra MHK başkanı, sonrasında da UEFA hakem kurulu başkanı olur. Yolu açık olsun büyük hakem Cüneyt Çakır’ın.


Görev yaptığı sürece TFF’lerin, MHK’ların ve de tüm hakemliğin yaklaşık 45 yıldır kara kutusu olan MHK’nın şimdiki başkanı Sabri Çelik birinci haftanın hakemlerini sanırım her yönden baskı altında atadı.

Tffhgd ( Türkiye faal futbol hakemleri, gözlemcileri derneği)yönetimini elinde tutmak için yönetim kurulunda olan hakemleri atamalarda gözetti.
Mart kararları İle dışarda kalmış sonra tahkim ile yeni TFF’nin baskısıyla tekrar kabul görmüş hakemleri kenarda bırakmadı.


Ayrıca da hangi takıma hangi hakem iyi geliyor- gelmiyor onları da hesap ederek yaptığını zannettiğim atamalar tam bir fiyasko İle sonuçlandı.
Tffhgd yönetim kurulunda olan hakemlerin zaten işleri başlarından aşkın, kafaları karışık diyelim! Bir de bunun üstüne maç eklenince maç yönetme işi arapsaçına dönüyor. Tffhgd yönetiminde başkan vekili olan Y Kemal Uğurlu ve başkan yardımcısı olan Ümit Öztürk’ün yönetim kuruluna girdiklerinden sonra hakemlik kariyerleri pozitif yönde çok değişti. Bu güne kadar görülmemiş şekilde 40 yaşından sonra FIFA kokartı takabildiler.


Bir Olaylı Alanyaspor Galatasaray maçından sonra Fatih Terim ile aile fotoğrafları çektirmesi üzerine sadece FIFA kokartı sökülüp hakemliğe devam ettirildi Ümit Öztürk. Bu kişi dernek yöneticisi değil de Başkası olsa hakemliğini bitirirlerdi. Dernek yönetiminde olan hakemlerin bu hafta da dahil olmak üzere maç yönetimleri hemen her hafta kötü maalesef.


Ayrıca hakem derneği iyi geçinmek isteyen MHK’lar ve başkanları aleyhlerinde bir oluşum olmaması için dernek yönetim kurulundaki hakemlere tavizkar davranabiliyorlar da!


Bu nedenlerle dernek yönetim kurulunda olan hakemlerin ya hakemlik ya da dernek yöneticiliği yapmaları gerekir.
Beşiktaş maçında Ümit Öztürk acemi hakem gibi Kayserispor’un bariz atağa dönüşecek avantajını kesti. Herkesin gördüğü Beşiktaş’ın penaltısını vermedi. Beşiktaş
galip geldi de fazla ses çıkmadı.


Fenerbahçe maçında Y Kemal Uğurlu tam bir fiyaskoydu. Ümraniye sporun üç golü de sorunluydu. Gollerde ofsayt, korner aut yanlışlığı, ceza alanı dışındaki pozisyonda penaltı, sarı kırmızı kart hatası.


Galatasaray maçında hakem Atilla Karaoğlan sanıyorum ki Galatasaray ile arası bozulmasın diye azemi dikkatle maçı tamamladı.
Trabzonspor’a Erce’nin yerine ağabeyi arda kardeşleri transfer etme sevdasından da vazgeçmeli MHK başkanı Sabri Çelik.
Sivasspor maçında Ali Şansalan’nın ileride hakemlik yapma şansı tükenecek şekilde maç yönetiyor.


Karagümrük maçında Zorbay Küçük Akdeniz oyunlarına gitmesine rağmen komik kural hatası, son UEFA seminerinde başarmasına rağmen yapılan haberler nedeniyle bir önceki UEFA seminerinde koşamaması be sınavı geçememesinin verdiği psikolojiyi üzerinden atamamış gibi gözüktü.

Zorbay Küçük’ün Adı çoktan kural bilmeyen hakeme çıkmıştır futbolcular arasında. Maçlarda Verdiği kararlardan sonra futbolcular, hakem bilmiyor kuralı, teknik direktörler seni şikayet edeceğiz sen bilmiyorsun kuralları şeklinde itiraz ediyorlardır maçlarda. Zorbay’ın hakemlik yapması zor aslında bundan sonra.
Volkan Bayarslan, eski tadında olmayan Ali Paşabıyık, Bahattin şimşek vasattılar.


Bu arada küçük bir not aktarayım. Halil Umut Meler de son UEFA seminerine koşamamış. İnsaf denir buna H Umut Meler insaf!
Ayrıca MHK hakemlere sahada gülmeyi yasaklamalı. Olur olmaz yerde, pozisyonda oyuncuya gülücükler veriyorlar. sanki oyuncunun yaptığı mücadele, çektiği acı İle alay ediyorlar!

Bir yanıt yazın

× Bize Ulaşın!