YAZARLAR

CENTİLMENLİK

Centilmenliği canım babamdan öğrendim. Rahmetli Kartallı dedem Yusuf Tanyeri (Pehlivan Yusuf) aklım ermeye başladığında beni Fenerbahçeli yapmış. Tüm ailem babam, annem ve ablalarım Galatasaraylı bir tek ben dedem tarafından Fenerbahçe taraftarı oldum.

Rahmetli babam, dedeme tamam baba evde dalga geçecek biri olsun demiş. Galatasaray’ın uzun yıllar şampiyon olamadığı ve bizi yenemediği dönemde benimle dalga geçemediler. Ben de geçmedim çünkü babam çok centilmen bir taraftardı. Biz ne zaman yensek beni tebrik ederdi. Galatasaray 86-87 sezonunda şampiyon olduğunda babam vefat ettiği için görememişti.
Ben de babamın anısına arabamı sarı-kırmızı süsleyerek Bakırköy sahilden Yeşilköy Polat otele kadar babam için konvoya katıldım. Yanıma hasta Galatasaraylı Nejat Uygur’un oğlu Kemal arkadaşımı da almış babam için bağırmıştım.

90’lı yıllarda derbi maçlarını Hürriyet gazetesi spor servisinde seyretmek çok heyecanlı oluyordu. Sizlerin ertesi gün gazetede okuduğunuz köşe yazılarının yazarları ile yan yana seyretmek ayrı bir gururdu benim için. Maçı stadyumda seyreden yazarlar bilgisayar başındaki arkadaşlarıma yazdırırlar. Hepsi birer yazar alır gazetenin yazılarını yazar basılacak sayfalara yollarlardı. Aramızdan ayrılan bizden rahmet isteyen pırlanta gibi insanlardı hepsi. Nezih ALKIŞ, Hasan YILMAER, Celal DEMİRBİLEK, Onur BELGE, İlhan SÖYLER, Korkut GÖZE, Kazım KANAT, Hulki İLGÜN, Ertuğrul AKÇAYLI ve vefat eden tüm güzel insanlara rahmet diliyorum. Spor servisi maçlarda görülmeye değer bir yerdi. Maç bittiğinde herkes işine odaklanınca kimse kimseyle dalga geçmez centilmence maçın kritiğini yapardı.

Küçük yaştan bugüne kadar centilmence yaklaşır kimseyi kırmamaya özen gösteririm.
Hayatta sadece sporda değil her konuda centilmen olmamız gerekmektedir.

Yarın Ramazan Bayramı herkesin bayramını kutlar sağlıklı nice ramazanlar dilerim.

Ömür boyu centilmence yaşamak dileğiyle.
Kendinizde iyi bakın.

Bir yanıt yazın

× Bize Ulaşın!