GÜNDEM

MESLEĞİN SADAKASI

Her mesleğin iyileri ve iyi olmak istemeyenleri vardır.

Daha anlaşılır olarak ifade etmek gerekirse, insanlar hayatlarını idame ettirmek için, doğuştan gelen ve sonradan da edinilen yetenekler sayesinde, çeşitli mesleklere sahip olurlar.

İnsanın yaradılışı gereği öncelikleri mesleklerini kullanarak rızıklarını kazanmaktır. 

Ama hayatın sadece kendini düşünmekten ibaret olmadığını anlamak ve o minvalde yaşamak da herkese nasip olan bir üstünlük değildir.

Bu girişten sonra, esas konuya girmek isterim.

Bir dostumun yeğeni 11 yaşında ciddi bir hastalık yaşıyor. 

Bu süreçte birçok doktora göründü ama hiç kimse hiç birisi  Cerrahpaşa’da  görev yapan Prof. Dr. Salih Pekmezci kadar mesleğine insanlığını ekleyemedi / eklemedi.

Prof. Dr. Salih Pekmezci bir çok doktorun yaşama ihtimalinden neredeyse ümidini kesip  ilgilenmek istemediği çocuğumuzla çok yakından ilgilendi ve elinden gelenin çok daha fazlasını yaparak, yaptırarak bize göre  mesleğinin sadakasını verdi.

Sadece bir hekim olarak değil, bir baba olarak, bir dede olarak  ve bir insan olarak tıbben yapılabilecek her türlü tedavi yöntemini uyguladı ve yaptığı tedavi sayesinde hem hastamızın hem de bizlerin yüzümüzü güldürdü.

Kendisine sonsuz teşekkür ve şükranlarımızı arz ediyoruz…İyi ki Sn Pekmezci gibi doktorlarımız sayıca az da olsa halen var.

Nermin AYDIN

Sinop Dergisi Genel Koordinatörü

Bir yanıt yazın

× Bize Ulaşın!